Безплатна регистрация

Публикации

Как да направим качествен e-mail маркетинг

Доброволният абонамент за получаването на електоронни писма с полезна информация от дадена фирма е основата на всеки e-mail маркетинг. Редовното получаване на корпоративни електронни писма на личния e-mail е един от най-успешните начини да се рекламира компанията в интернет, пише сп. Entrepreneur.

 

Чрез него потребителите в мрежата декларират желанието си да се осведомяват непрекъснато какво се случва с определена компания или да черпят информация от дадена медия. Имейлите обвързват хората с марката, въздействат върху информираността им, дават им възможност да селектират темите, които ги интересуват и така да покажат към коя част от клиентите или аудиторията принадлежат.

Ако сте решили да заложите на e-mail маркетинга и да рекламирате фирмата си по този начин, имайте предвид следните съвети:


Възможно най-много хора трябва да се абонират за фирмените Ви e-mail-и! Това може да стане, ако те се заинтригуват поне веднъж от съдържанието на корпоративния Ви сайт. Затова се грижете сайтът Ви да бъде достатъчно интересен и рекламиран.

Направете доброволното записване на абонамент за e-mail-и от Вашата фирма възможно най-кратко и забавно. Хубаво е то да може да се извършва онлайн и офлайн.

Сложете на началната страница на корпоративния Ви сайт голям знак „Абонирай се за newsletter” или „Join my mailing list” и направете така, че кликването върху знака да препраща към история с изпратените от Вашата фирма електронни писма.


Промотирайте своя newsletter в блогове, други сайтове, форуми, социални мрежи. Сложете бутона „Абонирай се за newsletter” в страницата на фирмата ви във Facebook. Публикувайте редовно линкове към newsletter-а си в Twitter. Изпратете съобщение на хората, с които фирмата Ви има контакт в LinkedIn, и ги поканете да се абонират.  

Принтирайте брошури със съдържанието на най-четените Ви корпоративни писма newsletter и ги поставете там, където Вашите клиенти трябва да изчакат и нямат какво да правят междувременно.


Предложете безплатен експертен доклад или талон за пазаруване от Вашата фирма на новите регистрирали се.


Направете месечно състезание, което класира служителите във фирмата и отделните екипи в нея. Така близките и приятелите на служителите ще се абонират, за да следят какво се случва със състезанието и дали техните познати ще спечелят.


Не забравяйте едно от най-важните неща: потребителите сами селектират съдържанието на Вашия newsletter и ако искат да получават новините само по една тема, това е абсолютно тяхно право.


Изпратете приветстващ първи e-mail за потвърждение на новозаписалите се. В него включете информация колко често хората ще получават e-mail-и от Вашата фирма и какви промоции предлагате. Сложете в него и линкове към стари издания на корпоративните Ви e-mail-и.

 

Системата на Website.bg позволява управлението на професионални e-mail кампании чрез вградената в нея функционалност за e-mail маркетинг.





Публикувано на 14.06.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация