Безплатна регистрация

Публикации

10 съвета за подобряване на целевата страница при платената реклама в Google

При последната промяна на алгоритъма за подреждане на платените препратки в Google, целевата страница също е от решаващо значение. Тя вече се взима участие при изчисляване на т.нар. Quality Score. Той от своя страна определя дали нашата реклама е релевантна на конкретната ключова дума и колко ще трябва да платим при наддаването за конкретната ключова дума или фраза. Добре написаната целева страница подобрява и коефициента на конверсии от посетители към запитвания и продажби.

 

Ето някои съвети за по-добра целева страница.

 

    1. Създайте най-доброто преживяване.

Постарайте се да създадете по-добро потребителско преживяване от ползването на страницата и като съдържание, навигация и скорост на зареждане.

 

    2. Биха ли си купили нещо от Вас?

Попитайте страничен човек, какво му е впечатлението от първите три до пет секунди, когато види конкретна страница. Вдъхва ли му доверие? Ясна ли е целта на страницата?

 

    3. Направете страницата си ясна.

Ясно ли е какво искате от посетителя – да ви се обади, да направи запитване или да си купи продукт? Яснотата повишава коефициента на конверсия и води до желания резултат.

 

4. Направете страницата лесна за ползване.

Ако искате да купят нещо от Вас, направете процеса лесен и директен. Уверете се че посетителят има достъп до цялата информация, която му е необходима, за да вземе решение за покупка.

 

    5. Изпълнете обещанието.

Уверете се че когато посетителят е кликнал на дадената платена препратка, той ще отиде на обещаната страница. Ако сте обещали специална оферта, нека на страницата има специална оферта.

 

 6. Синхрон.

Ключовата дума, платената препратка и целевата страница трябва да са в синхрон и да излъчват едно послание.

 

7. Бъдете конкретни.

Спестете на посетителя разхождането по сайта. Колкото по-малко кликове направи той, толкова вероятността за продажба е по-голяма.

 

8. Простота.

Не обърквайте посетителя с излишна информация.

 

9. Използвайте динамични ключови думи.

По този начин, понякога може да съкратите CPC (цената на клик) дори наполовина.

 

10. Защо точно Вие?

Уверете се че казвате защо точно трябва да се купи от Вас, а не от друго място.

 

Този списък може да бъде продължен, но за начало е добра база за подобряване на Quality Score на цялата ви кампания и достигане до по-добро ниво на конверсиите при платената реклама.





Публикувано на 10.04.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация