Безплатна регистрация

Публикации

Шест съвета за новите Timeline страници на Facebook

Страниците във Facebook от 31-ви март смениха своя облик с наложения от фирмата Timeline. Трябва внимателно да се премине към новите страници, за да няма отлив на фенове.

 

Според информация на Vitrue, 52% от брандовете, които предварително промениха страниците към новия облик, са забелязали спад на активността на техните фенове.

От друга страна обаче 27% от тях са отбелязали повече от 20% увеличаване на взаимодействята с феновете си, заради подобрения, които са направили в новата си страница.

Vitrue определя част от добрите практики - да се поставя съдържание, което е лесно и полезно за споделяне, подобрени визуални елементи и приоритизирани публикации, на които да се набляга.

От Facebook помагат със съвети за подобряване на новия облик на страниците.

1. Добавете хващаща окото заглавна снимка

Заглавната снимка трябва да обхваща културата и мисията на бранда, а може и да покаже предлаганите продукти - това е първото нещо, което хората виждат, когато посетят страницата.

Един пример е страницата на Time Out London, където снимката оставя добро впечатление за Лондон като град, който е добре да бъде посетен.



Брандовете могат да променят изображението толкова често, колкото поискат, за да могат да предоставят на феновете си креативни и стимулиращи снимки, които да хващат окото.

2. Използвайте ясно брандирани профилни снимки

Това е най-доброто място да сложите снимка, която да идентифицира бизнеса ви.

Профилните снимки представят страницата и на други места във Facebook (като реклами и нови публикации), така че е добре да се използва качествена картинка (като лого), която хората да асоциират с бранда.

3. Добавяйте важни събития в Timeline

Сега могат да се добавят по-големи снимки, видео или новини, които визуално да грабват феновете.

За да сте сигурни, че феновете виждат най-добрите ви публикации, те могат да бъдат добавени като важни събития.

Важните събития могат да бъдат използвани и като добавяне на ключови моменти от историята на компанията, позволявайки на феновете да проследят пътя на бранда в миналото.

BA са направили своята хронология чак до 1919-та, което означава че от тяхната страница феновете могат да научат много за историята на компанията и да видят как летенето се е променило от първия полет на министър-председателя на Англия, Уинстън Чърчил през 1942.



4. Главна публикация всяка седмица

Можете да слагате главна публикация, която да стои най-отгоре на хронологията за една седмица и така потребителите няма да пропуснат важно събитие, свързано с вашия бранд.

5. Подредете изгледи и приложения

Снимките и приложенията на даден бранд се показват отгоре на страницата и могат да бъдат размествани по всяко време.

Брандовете могат да направят и специални малки картинки, които да наблегнат на това, което е най-важно за тях - независимо дали това са събития или специално разработени приложения за определени продукти или промоции.


6. Поддържайте страницата си

Администраторите лесно могат да следят и поддържат страницата си през административния панел, който им дава разширени настройки, откъдето могат да редактират съдържанието, да следят за активността и отговорите, както и да преглеждат бърза статистика.





Публикувано на 15.05.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация