Безплатна регистрация

Публикации

Как да направим Facebook страницата си по-популярна

За да бъде полезен Фейсбук за бизнеса Ви, е необходимо не само да получавате Like-ове, но и съдържанието на страницата Ви да бъде споделяно в мрежата. Like-овете подобряват само статистиката, но не носят особена полза. Ако публикувате качествено съдържание, хората, станали фенове на страницата Ви, ще искат да го споделят в мрежата, а е твърде вероятно и да станат Ваши клиенти.

 

Ето пет начина да направите Вашата Фейсбук страница популярна чрез споделяне в мрежата.

 

 1. Обновявайте имиджа и видеостратегията си

Както се казва, една снимка струва колкото хиляди думи. Публикувайте много снимки и видеоклипове,  като се стараете те да бъдат уникални и да провокират емоция у хората. Ако притежавате онлайн магазин, очевидно трябва да имате и албум, съдържащ снимки на продуктите, които предлагате (като всяка снимка има линк към съответния продукт/страница в онлайн магазина). Препоръчително е да имате и снимков албум, който позволява на посетителите/феновете на страницата Ви да надникнат зад кулисите на Вашата дейност. Също така, създайте албум, съдържащ снимки на клиенти, носещи/употребяващи Вашите продукти. Окуражавайте клиентите си да качват подобни снимки на страницата Ви.

 

Що се отнася до видеоклиповете, YouTube не е единственият вариант. Ако имате канал там, публикувайте  видеоклиповете и във Фейсбук, Twitter или Вашия блог. Хората все повече и повече пазаруват в мрежата, така че разпространете информацията максимално.

 

2. Публикувайте актуално съдържание

Фейсбук обича навременното съдържание. Никой не желае днес да споделя новините от вчера. Навременните постове ще Ви осигурят споделяне, но имайте предвид, че те нямат дълготраен "живот". Често утре вече ще бъдат без значение, какво остава за след 6 месеца.

Информирайте се какво е актуално във Вашата сфера на дейност, споделяйте го на страницата си и го коментирайте.  

 

3. Персонализирайте

Не вреди да поддържате своето съдържание кратко и да публикувате често, но направете тези постове персонализирани – коментирайте, цитирайте, споделяйте мисли и предложения. Неслучайно контактите във Фейсбук се наричат "приятелства" - добре е да се отнасяте към феновете на страницата Ви, както бихте се отнасяли с приятели. Покажете отношение към тях, позволете да Ви опознаят, питайте ги за тяхното мнение.

 

4. Конкурси, подаръци, анкети

Кой не обича безплатните неща? Един от най-добрите начини да предизвикате феновете да споделят, е да направите анкета. Започнете с нещо малко.  Например, ако продавате обувки, попитайте хората:  "Кой е любимият Ви модел от нашите маратонки? Ще изберем един от Вашите отговори на произволен принцип и ще Ви подарим един чифт от тях".

Анкетите също са един добър начин да ангажирате хората и да окуражите споделянето. Намерете интересна тема за дискусия и попитайте феновете си какво мислят по въпроса.

 

5. Продавайте чрез Фейсбук

Традиционно търговците, занимаващи се с онлайн продажби, използват Фейсбук само за да генерират трафик към своите онлайн магазини. Но хората в днешно време все повече и повече пазаруват във Фейсбук, възползвайте се от това!





Публикувано на 15.05.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация