Безплатна регистрация

Публикации

5 грешки, които се допускат в социалните мрежи

Ако използвате правилно социалните мрежи, можете драстично да увеличите трафика на Вашия уебсайт, продажбите и популярността си онлайн. Недостатъчно добрата стратегия за ползване на социалните мрежи може да навреди на бизнеса Ви. Управлението на онлайн стратегията Ви изисква време и грижи. Отнесете се сериозно и ще бъдете възнаградени.

 

Ето и пет от най-често допусканите грешки при създаване на стратегия в социалните мрежи, които трябва да избягвате:

 

1. Нямате план за действие

 

Планирането е важно. Представете си как един футболен тим играе мачовете си без подготовка и стратегия – понякога ще има късмет, но в повечето случаи не. Същото важи и за социалните мрежи. Определете целите си и начертайте план за постигането им.

 

 2. Не само броят фенове е от значение

 

Броят последователи в Twitter или феновете във Facebook не бива да се надценява като значимост. Всеки може да си купи гласовете на последователите в eBay например. Това обаче няма да повлияе положително на Вашия бизнес, а само на егото Ви. Хилядите последователи на пръв поглед може да представят добре Вашата фен страница, но ако те не генерират качествен трафик, не са от значение – привличайте само последователи, които си струват. Когато намерите тези фенове, ангажирайте ги с интересни теми и съдържание, въпроси и значими новини от Вашето поле на дейност.  Поставете качеството преди количеството.

 

3. Разпилявате се

 

Изберете 3 или 4 платформи за изява и се съсредоточете върху тях. По-добре е да имате голяма популярност само в една социална медия, отколкото просто да присъствате във всички. Повечето онлайн магазини биха имали най-голяма полза, ако фокусират усилията си във Facebook, Twitter, Google+ и LinkedIn.

 

4. Игнорирате конкуренцията

 

Несъмнено е важно да знаете на какво ниво са Вашите конкуренти. Дръжте ги под око като редовно проверявате техните уебсайтове, профилите им в социалните мрежи и печатните им издания (ако имат такива). Ще останете изненадани от това, колко много можете да научите за добрите им практики и да се поучите от техните грешки.

 

 5. Не наблюдавате своя прогрес

 

 Да наблюдавате своя прогрес ще Ви помогне да се фокусирате върху нещата, които Ви носят успех. Ако дадена стратегия не Ви носи успех – променете я. Можете да следите статистиката от участието Ви в социалните мрежи чрез различни програми и приложения, например HootSuite, Topsy, Sharedcount и др.





Публикувано на 15.05.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация