Безплатна регистрация

Публикации

30 бързи маркетинг съвета за качествено съдържание

Вече знаете, че маркетингът на съдържанието е новото SEO. Така че какво чакате – започвайте да пишете, за да привлечете повече трафик.

 

Създаването на стратегия относно маркетинга на съдържанието, обаче, не е толкова лесно, колкото изглежда. Не можете просто да публикувате стотици статии и да очаквате Гугъл магически да ги класира на първите страници.

Преди да стартирате кампанията си за маркетинга на съдържанието има няколко неща, които трябва да знаете.

30 бързи съвета за маркетинга на съдържанието:

 

1. Писането на съдържание е само половината от битката. Другата половина е неговото популяризиране. Би трябвало да отделите същото време за популяризирането на вашето съдържание, колкото ви отнема и неговото написване.

 

2. Текстове, които съдържат повече от 2000 думи се класират много по-добре в Гугъл от тези с по-малко от 2000 думи.


3. Не всяко съдържание ще ви свърши работа. Не може просто да публикувате статии с посредствено съдържание и да очаквате добри резултати, затова публикувайте само статии с наистина качествено съдържание.  

 

4. Доброто съдържание включва не само текст. Бихте могли да приложите към текста видео, снимки, различни схеми или илюстрации и комикси които по някакъв начин онагледяват текстовото съдържание. Статистиката показва, че статиите съдържащи инфографики се класират по-добре в търсачките от останалите.

 

5. Не очаквайте директни резултати. Например, някой може да попадне на вашия блог, да хареса съдържанието, което сте публикували и да реши да изпробва вашите услуги.

 

6. Ако ръководите собствена фирма развиването на кампания за маркетинга на съдържанието ще е лесно. Но ако работите за някого, може да е трудно да го убедите в ефикасността на тази стратегия, имайки предвид факта, че тя не е краткосрочна и дава резултати след време. Тогава пък може да използвате това ръководство, за да убедите шефа си.

 

7. Маркетинга на съдържанието не е като линк билдинга, при който може да започнете и спрете когато си пожелаете. Щом веднъж започнете, трябва да продължавате, колкото и да се уморите, защото непостоянството може значително да намали трафика към вашия блог.

 

8. Няма да постигнете резултатите, към които се стремите за ден, седмица или месец. Подгответе се да поработите поне година преди да получите задоволителни резултати.

 

9. Ако имате проблеми с измислянето на заглавия, бихте могли да използвате някои приложения, които генерират заглавия или да следвате правилата за формулиране на заглавия.

 

10. Когато пишете публикация за блог, се старайте да поддържате диалог със своите читатели – така ще ангажирате тяхното внимание.

 

11. Наистина доброто съдържание, не се основава на новини, защото много бързо би загубило своята актуалност. Пишете така, че вашето съдържание да е актуално и след 1,2 или дори 5 години.

 

12. Независимо дали пишете за собствения си блог или за нечий друг, използвайте опцията за авторство, която Гугъл предлага. По този начин ще можете да си създадете име и да изградите своя имидж в интернет пространството.

 

13. Когато измисляте заглавията за вашите публикации, мислете както за читателите, така и за търсачките. Избирайте заглавия, които според вас биха заинтригували хората и които те биха изписали в полето за търсене на Гугъл.

 

14. Най-лесният начин за осигуряване на трафик е през социалните мрежи. Отделете достатъчно време, за да поддържате своите профили във Фейсбук и Туитър.

 

15. Маркетинга на съдържанието не трябва да се ограничава само до вашия собствен сайт. От време на време е полезно да включвате публикации от други блогове, като по този начин ще си осигурите повече трафик.

 

16. Публикувайте линкове, само към сайтове с близко до вашето съдържание. Няма значение дали са ви конкуренти или не, важно е тяхното съдържание да е полезно за вашите читатели. Така ще бъдете забелязан, другите сайтове ще започнат да споделят вашето съдържание и дори е възможно да получите няколко линка, обратно към вашия блог.

 

17. Най-добрия начин да си осигурите постоянен трафик към блога е имейл маркетинга. Изградете база от данни с имейлите на своите читатели и ги уведомявайте за всяка нова публикация.

 

18. Различните типове съдържание, носят различни резултати. Изпробвайте различни по тип текстове, за да видите, кой е по-привлекателен за вашите читатели.

 

19. Ако искате да получавате повече трафик от социалните мрежа, използвайте приложения, с които да проследите трафика, който получавате през съответната мрежа и анализирайте какъв тип съдържание привлича повече посетители от тази мрежа към вашия блог.  Така ще знаете, как да пишете за съответната социална мрежа.

 

20. Най-ефективният начин да превърнете вашите читатели в клиенти е чрез уеб семинарите. Този вариант може да проработи или да не проработи при вас, но все пак трябва да опитате. Съберете информация за хората на семинара, като не пропускате небрежно да споменете за своя блог и възможностите които предлага.

 

21. Ако ви е трудно да създадете съдържание, като за начало може да използвате шаблони.

 

22. Ако възнамерявате да създадете инфографики, с цел привличане на трафик и обратни линкове, не забравяйте да вградите код отдолу на всяка графика. Без него ще получите едва 1/3 от линковете, които ще получите с вграден код.

 

23. Не очаквайте маркетинга на съдържанието да ви помогне при класирането по търсене на основни понятия и изрази. Изследванията показват, че огромна част от трафика в един сайт идва от търсене на по-дълги и специфични ключови думи и словосъчетания.

 

24. Преди да започнете своята маркетинг кампания, направете календар за съдържанието, което смятате да публикувате. Следвайки предварителния план за своите публикации, може да бъдете сигурен, че блогът ви постоянно ще се развива.

 

25. Има формула за създаване на „вирусно“съдържание, т.е. съдържание, което предизвиква хората да го споделят в социалните мрежи. Всичко, което трябва да направите е да следвате тези правила.

 

26. Най-лошото съдържание, което бихте могли да създадете е дублираното съдържание. Като копирате нечие чуждо съдържание или публикувате стара информация, няма да сте полезен за никого. Отделете време и положете усилия да създадете нещо наистина стойностно.

 

27. Следете какво се публикува в социалните мрежи и специализираните сайтове от вашата сфера, за да сте в час с това, какво търсят читателите и да активирате своята креативност.

 

28. Съдържанието публикувано от вашите читатели под формата на форуми, коментари и т.н. е един от най-добрите начини за увеличаване на качественото съдържание. Каквато и форма да изберете, внимавайте много при контрола над това съдържание, защото ако вашите потребители започнат да публикуват посредствено съдържание или спам това ще нанесе големи вреди на блога.

 

29. Обикновено хората не четат от своите компютри или лаптопи. Уверете се, че съдържанието, което публикувате е достъпно за таблети, мобилни телефони и всякакви други устройства.

 

30. Най-лесният начин да изградите своя социален профил е да превърнете своите читатели във фенове, например като им предложите да ви следват в социалните мрежи.





Публикувано на 16.07.2013
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация