Безплатна регистрация

Публикации

10 имейла, които ще изтриете, и причините за това

Бен Дейвис, който е част от редакторския екип на Econsultancy, описва 10 имейла, които е изтрил, и обяснява защо го е направил.

 

Още в начало на статията той се извинява на всички фирми, чиито имена фигурират в публикацията, тъй като неговото мнение очевидно няма връзка с успеха им по отношение на маркетинга. Извинява се и на читателите за изцяло негативния характер на публикацията.

В своя защита Дейвис изтъква факта, че е много по-лесно човек да създава имейли, следвайки списък с нещата, които не трябва да прави, защото по този начин могат много бързо да се намерят решения.


Имейли, които отворил:

1. Едно голямо изображение, което не се отваря както трябва

Дейвис споделя, че дори да реши да отвори едно писмо, невинаги си прави труда да кликне на бутона за отваряне на изображенията. А когато чете писмото през телефона си, снимките невинаги се отварят.

Затова трябва да комбинирате изображенията с текст. Ето пример за един имейл от National Express, в който може да се сложи малко повече текст.

 



А ето как изглежда писмото, когато изображенията са се заредили.

Писмото изглежда добре, но доста прилича на флаер, защото е използвана една голяма снимка.

 




2. Банална тема на имейла и банални изображения

Подготвихте ли сте за 2014 г.? Но как сте се подготвили? Какви решения сте намерили и за какво точно проблеми?

Кой е този мъж и носи ли някакво ново послание? А балоните още ли са символ на бъдещето?

Като се оставят настрана хапливите забележки, Дейвис споделя, че е ползвал услугите на Regus и е останал доволен, но мрази да вижда банални изображения и теми на имейла.

 




3. Съдържание, до което се стига след скролиране

Оказва се, че от Regus са включили голямо количество качествено съдържание в долната част на същото писмо. Проблемът е, че до него се стига след скролиране. Вместо това тази информация трябва да отиде в началото на имейла, защото е най-полезна.

 




4. Липса на информация

Бен Дейвис ходил на заседания и обучения, провеждани в хотелите Pullman, и останал много доволен. Но това е отличен пример за писмо с оскъдна информация.

Не става ясно какво точно е "Art Night" и освен това линкът за регистрация не дава повече информация. Тъй като Дйвис бил любопитен за какво точно става въпрос, когато получил имейла, се опитал да намери повече информация в Google, но без успех.

Дейвис споделя, че обича изкуството, и сигурно е щял да отиде на събитието, ако е разполагал с малко повече подробности.

 




5. WEBINAR!

Това е въпрос на личен вкус – Дейвис мрази уебинарите, но за сметка на това обича да получава информация за нова техника, налична в магазините. Следващият имейл сигурно е щял да го заинтригува, но Дейвис го изтрил в момента, в който видял думата "webinar".

Интерес представлява самата тема, а не средството за комуникация. Затова първо слагайте  тема и чак след това добавяйте думата "webinar", ако смятате, че е важна, или просто я включвайте в текста на писмото. Но, както вече беше споменато, това е въпрос на лични предпочитания.

 



 
Имайли, които дори не сте отворил:

6. Икони вместо символи

Този символ е малко поостарял и вече не е интересен.

 




7. Подател  "admin"

Задължително в полето за подател напишете нещо, различно от "admin".

 




8. Спечелете iPad!

Подобни игри били доста успешни при пускането на iPad 1, но сега вече iPad-ът е просто награда като всички останали и не е кой знае колко показателен за бизнеса ви.

Предложете нещо, свързано с предлаганите от вас продукти.

 




9. Тема на писмото = подател

Ето още един пример за имейл, при който незадоволителната тема и текст в полето за подател са причина Дейвис изобщо да не отвори писмото.

В този случай името на подателя е използвано като тема на имейл, свързан с проучване на Devono защо Лондон да е страхотно място. Дейвис споделя, че със сигурност е щял да се включи в проучването, защото обича града.

 




10. Неубедителна тема на имейла

Дейвис получава имейли от EET Europarts – фирма, която предлага електроника. Както личи от отвореното писмо, основната идея на имейла е, че "EET Europarts имат страхотни  микро батерии в наличност". Но темата на имейла е под всякаква критика.

 



В никакъв случай не използвайте автоматично създадени теми на имейла. Вместо това си намерете човек, който да умее да пише по същество.

 





Публикувано на 05.11.2013
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация