Безплатна регистрация

Публикации

7-те стратегии за имейл маркетинг, които ще ви донесат най-големите приходи

Обсъжданията на тема "Стратегии за имейл маркетинг" обикновено се въртят около това как open rates и click-through rates могат да се подобрят.

 

И тъй като технологиите помагат по-добре да се проследят действията на потребителите, могат да се използват доста по-съвременни стратегии за имейл маркетинг. Ако писмата са по-персонални и конкретни и ако взимате предвид повече анализи, изпращаните писма ще бъдат по-интересни и ще носят по-големи приходи.


1) Обръщайте внимание на анализите на общия брой разглеждания и общия брой продукти, които отиват в пазарските колички, а също и на open rates и click-through rates

Навярно стратегията ви за имейл маркетинг е насочена предимно към подобряване на open rates и click-through rates.

Но не трябва да спирате дотук. Ако обърнете внимание на пост-клик анализа, ще можете да проследите действията на клиентите в онлайн магазина ви.

Отговорете на въпросите дали като цяло клиентите разглеждат много продукти, дали разглеждат евтини продукти, дали са сложили много неща в пазарските колички. По този начин ще разберете какви са потенциалните приходи, които кампанията е могла да ви донесе.

Ако потребителите не разглеждат кой знае колко скъпи артикули, можете да насочите усилията си към кампании, които ще ви донесат по-добри резултати.  


2) Изпращайте автоматични имейли за изоставени колички – те са 146 пъти по-ефективни от стандартните имейли, изпращани до голям брой хора

Една статистика на Triggered Messaging от октомври 2013 г. показва, че имейлите за изоставени колички са генерирали приходи от около 18,99 долара.

В сравнение със стандартните, изпращани до много хора писма, които са генерирали само 0,13 долара (според проучване на CheetahMail), имейлите за изоставени колички са доста доходоносни. Всъщност те се оказват 146 пъти по-ефективни.

Това превръща имейлите за изоставени колички в най-важните имейли, които ще изпратите. Вижте един пример от alexandalexa:

 




3) Изпращайте имейли на потребители, които са разглеждали продуктите ви, без да направят поръчка – тези имейли са 25 пъти по-ефективни от стандартните писма, изпращани до голям брой хора

Освен писмата, които изпращате за изоставени пазарски колички, можете да таргетирате и посетители, които само разглеждат продуктите, но не поръчват.

Статистика на Socialmouths за октомври 2013 г. показва, че тези имейли са генерирали приход от около 3,32 долара. Това ги прави 25 пъти по-ефективни от стандартните имейлите, изпращани до голям брой хора.


4) Сегментирайте хората, които не са правили поръчки досега, и ги превърнете в  клиенти

Ако видите, че един потребител не е поръчвал, но е разглеждал ваши продукти, след като напусне сайта ви, можете да му изпратите имейл с код за отстъпка. Тази персонализирана комуникация може да го накара да направи покупка.

След като потребителят се превърне в клиент, ще отчетете бъдещи печалби от взаимоотношенията с него (customer lifetime value).


5) Сегментирайте потребителите в реално време, за да им изпратите уместни съобщения

Да речем, че предлагате екскурзии и някой разглежда оферта за сафари в Южна Африка. Бихте могли да създадете кампания, с която да дадете на потребителя повече информация за сафаритата в Южна Африка.

За в бъдеще стратегията ви за имейл маркетинг трябва е насочена към по-персонална комуникация с потребителите. Колкото по-уместни са кампаниите ви, толкова по-голяма ангажираност и приходи ще отчетете.


6) Разпознаване на нови устройства

Разглежда ли потребителят сайта ви през ново устройство, например таблет или телефон? Ако с изпращаните имейли покажете, че сте наясно с това, давате знак, че знаете какво правят потребителите ви. По този начин общуването става по-персонализирано.

Можете да изпратите линк към приложението на фирмения ви сайт, ако имате такова, и да увеличите приходите си от тези канали за комуникация. Ако имате отделен мобилен сайт, бихте могли да информирате потребителите и да ги насърчите да пазаруват от него.


7) Редактирайте стандартните имейли, изпращани до голям брой хора, за да ги направите по-персонални

Ако имате стандартен стар бюлетин, предназначен за изпращане до много хора, можете да преработите съдържанието, за да изглежда така, сякаш е специално насочено към конкретния потребител.  

Ако става въпрос за нов абонат, който не е пазарувал от вас, включете код за намаление. Ако абонатът наскоро е разглеждал сайта ви през таблет, включете линкове към приложението на фирмения сайт. Ако пък е разглеждал сафарита в Южна Африка, включете линкове към блог със статии за сафарита.

В конкретните случаи съдържанието помага да покажете на потребителя, че го разбирате и се обръщате пряко към него. В днешно време персоналната онлайн комуникация е рядкост, но чрез нея се създават ценни взаимоотношения с потребителите.

Всички тези идеи се свеждат до това да разберете потребителя и общуването ви с него да е директно.

Бъдещето на имейл маркетинга е свързано с това да се държите като хората, които имат реални, а не онлайн магазини. Трябва да сте наблюдателни, да показвате на потребителя какво е полезно за него и да поддържате по-персонални отношения. Ако успеете да  постигнете всичко това, стратегиите за имейл маркетинг ще ви донесат доста повече успех.





Публикувано на 16.12.2013
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация