Безплатна регистрация

Публикации

Намиране на резултати от търсене, по-добре оптимизирани за мобилни устройства

При търсене през мобилни устройства потребителите трябва да получават най-навременните и уместни резултати, независимо дали информацията е на уеб страници или приложения, оптимизирани за мобилни устройства.

 

Тъй като все повече хора влизат в интернет през мобилни телефони, алгоритмите на Google трябва да се променят спрямо това. В миналото търсачката е правила ъпдейти, за да се гарантира, че един сайт е конфигуриран правилно и може да се разглежда през модерните устройства. От Google са работили в посока потребителите по-лесно да намират оптимизирани за мобилни телефони уеб страници. Търсачката е въвела и App Indexing, за да излиза по-напред полезното съдържание от приложенията. Ето 2 важни промени, които ще помогнат на потребителите да откриват по-добре оптимизирано за мобилни устройства съдържание:

1. Повече оптимизирани за телефони сайтове в резултатите от търсене

От 21 април Google започва да придава по-голяма тежест на оптимизирането за мобилни устройства като критерий за класиране. Тази промяна ще засегне търсенията през телефон на всички езици по света и ще окаже значителен ефект върху резултатите при търсене. Вследствие на това на потребителите ще им е по-лесно да намират уместни и качествени резултати, оптимизирани за използваните от тях устройства.

Тези, които имат нужда от помощ при оптимизирането на един сайт за мобилни устройства, могат да погледнат указанията на Google в тази насока. Ако сте уебмастър, можете да се подготвите за тази промяна, използвайки следните инструменти, с които ще можете да видите как Googlebot разглежда страниците ви:

• Ако искате да тествате няколко страници, бихте могли да използвате Теста за удобство за мобилни устройства.
• Ако имате сайт, бихте могли да използвате регистрацията си в Webmaster Tools, където ще откриете пълен списък с проблеми по сайта ви, свързани с мобилната ползваемост. Използвайте Mobile Usability Report.

2. По-уместно съдържание от приложения в резултатите при търсене

Google вече използва информацията от индексираните приложения като фактор за класиране при логнатите потребители, които са си инсталирали приложението. В резултат на това съдържание от индексираните приложения вече може да излиза на по-видно място при търсене. За да разберете как да използвате App Indexing, позволяващ на търсачката да показва тази информация в резултатите при търсене, вижте наръчника, описващ различни стъпки, на сайта за дивелъпъри.





Публикувано на 22.04.2015
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация