Безплатна регистрация

Публикации

Продава ли Вашия сайт? - първа част

Факторите, които влияят неблагоприятно на преобразуването на посещения в продажби(конверсия), могат да намалят приходите Ви. В настоящата статия са обсъдени няколко проблема, отнасящи се до уеб конверсията. Кои са тези фактори и как могат те да се променят така, че да заработят във Ваша полза?

 

Ниско ниво на убедителност


Защо посетителите на сайта Ви трябва да купуват от Вас? Един добър сайт умее да убеждава своите посетители, като ги кара  да закупят предлаган продукт или да извършат целенасочено действие. Целта е клиентът да се постави в ситуация, в която не може да откаже.


Изчерпаване на количеството – ''О, не! Този модел се изчерпа, по-добре опитайте от другия''



Изчерпването на количеството от определен продукт е едина от най-мощните техники, чрез  които  продажбите могат да се увеличат (ако е използвана правилно) и затова много сайтове предпочитат използването й.

Ако ограничите доставеното количество на продукта, който продавате, това може да увеличи размера на продажбите. В подкрепа на това твърдение са следните примери: '' Само 2 броя в наличност'' или ''Остава още един ден. Купете сега...''

Ограничаване на количеството не  е от полза за приходите, ако се използва неправомерно. Представете си сайт, който е обявил, че '' давността на сделката изтича след 3 години.'' Това едва ли ще повлияе на количеството продажби...

Този приом се използва изключително успешно от сайтовете за групово пазаруване.


Комуникацията - ''Каква е моята полза?''


Как общувате с Вашите клиенти? Повечето сайтове препращат на клиентите си съдържание – шаблон, като добавят кратко описание за предлаганите от тях продукти.

Представете си, че Вашият сайт е най-добрият Ви търговски представител. Той изглежда страхотно, работи по 24 часа на ден, но не успява да убеди в  ползите на продукта потенциалните Ви клиенти. Копирането на съдържанието шаблон влияе точно така на Вашия сайт.

Вместо това, може да направите съдържанието уникално и убедително. То трябва да предизвиква действия, т.е. да накара  потребителят да прави кликове. Съсредоточете се върху индивида, а не вурху масата хора. Опитайте се да не остроумничите, а да се съсредоточите върху целта: да си набавите клиенти, които са с нагласата купят от Вас.

Нека да разгледаме един пример, който цели подобряване на съдържанието...

"Децата обичат Yummy Dough! С този вкусен продукт, те ще могат да направят   сладкиши, а след това ще ги хапнат с удоволствие.''

Ето и  три съвета как да направите този призив по-убедителен:

1. Съмнение: Премахненте всеки елемент на съмнение, като ''ще'' и ''може''.
2. Внимание: Привлечете вниманието на клиента, използвайки изрази като: '' Няма да повярвате колко много...''
3. Индивидуалност: Добавете личен компонент към призива, чрез използването на местоимението ''Вие''.
След като последвате тези съвети, призивът Ви ще звучи така:
'' Вие не можете са си представите, колко много децата обичат  Yummy Dough! Придайте му форма, опечете го и го хапнете!''

Доброто съдържание подтиква  потребителя към пръвично действие т.е. той купува продукта. За потребителите, които не се отзовават по този начин, се  педлага месечен бюлетин с оферти.

Ако сайтът Ви приема поръчки и заявки по телефона,  то е наложително сделката да се доведе до край. Ако Вашият търговски екип не може да приключи сделката, това означава, че Вашата работа и усилия отиват на вятъра.


Надеждни връзки - ''Сашо, какво мислиш за този продукт?''



Повечето хора се допитват до някого, на когото имат доверие, преди да вземат важно решение.

Като акцентирате върху ''задържането'' на клиентите си и тяхната удовлетвореност от Вашите услуги, конверсията е много по-добра, отколкото ако разчитате на нови посетители.

Тук социалната мрежа може да изиграе голяма роля. Чрез социалното търсене в Google  възникват нови резултати, които можете да видите, като кликнете върху резултатите на потенциалните клиенти, споделени в непосредствените  мрежи.


Подаръци - '' Всички обичат подаръците''



Дали подаръците и бонусните  стимули ще увеличат продажбите Ви? Краткият отговор е "Да'', но само ако прилагате тази техника правилно. Подаръците понякога се използват, за да достигнат до личните данни на потребителя или за да популяризират  услугите на даден бранд.
Нека разгледаме и двата случая:

Случай 1 – Определена фирма иска данните на потребителите

Ако  ​​приемете тази концепция, можете да добавите "свързана вероятност" за продукта. Помислете за прикрепване на подарък или много подаръци, които се присъждат на базата на късмет, т.е. чрез теглене на жребий, при който  потребителите  имат шанс да спечелят ваучер с определена парична стойност.

Чрез този  допълнителен стимул потребителите ще предоставят своите данни на Вашата фирма.


Случай 2 – Фирма за парфюми прави  подаръци, като по този начин  иска продуктите й да добият популярност .


Безплатните подаръци  невинаги  увеличават конверсията, тъй като потребителят  купува малък флакон с парфюм, той не желае голямо количество от него.

Подаръкът трябва да бъде релевантен с естеството на Вашия сайт. Например, подаръци като кремове или парфюми, които продавате, са релевантни.

За да се приложи тази концепция, можете да въведете понятието "оценена стойност''. Потребителите трудно установяват абсолютната стойност на даден продукт, затова могат да бъдат насочени от търговеца.

Експертите в продажбите използват тази техника на убеждаването - ''Реална стойност 200 долара'' – това е класически пример за демонстрация на ''оценената стойност''.


Следва продължение....





Публикувано на 28.06.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация