Безплатна регистрация

Публикации

Как да изберем фирма за управление на кампания в Google adwords?

Всяка фирма иска да е на челни позиции при търсене за определени ключови думи в Google. Много често това трябва да стане бързо и резултатно. Традиционните SEO техники водят до добри резултати най-рано след 5-6 месеца. Единственият вариант за добро класиране, който ни остава през този период е Google adwords.

 

Вероятно на всеки от вас се е случвало да му звънят с предложения за управление на платени препратки в Google. Някои от тези предложения звучат доста странно. Преди време на наш клиент му бяха предлагали престой от 12 000 минути на първа страница в Google. Изключително странно предложение, със странни мерни единици за измерване на ефекта от рекламата. Колегите от webmaster.bg, са дискутирали подобни предложения в техния форум.

 

Как всъщност да изберем фирма за професионално управление на платени препратки?

 

1. Портфолио.

 С кои клиенти работят, какви са техните отзиви? Желателно е клиентите да са в същата област, както вашата, защото така фирмата е натрупала определен опит по отношение на търсене и предлагане на конкретните ключови думи и фрази и тяхната цена.

2. Прозрачност.

Как ви представят нещата - със сложни технически термини, от които нищо не може да се разбере, или ви говорят на достъпен и ясен език. Имате ли лично достъп до акаунта в google adwords, откъдето се управлява кампанията? Имате ли достъп до акаунта ви в google analytics, откъдето да проследявате посещенията във вашия сайт.

3. Комисионни за управление.

Обикновено комисионните се движат между 15 и 20% в зависимост от бюджета. Понякога има и първоначална такса при старта на кампанията.

4. Определяне на цели.

Какво се цели в кампанията - продажби, запитвания, познаваемост на марка? Има ли създадени отделни целеви страници в сайта ви и отделните послания да водят до тях. Има ли определяне на цел в акаунта ви в google analytics и как се проследява достигането до тази цел?

5. Непрекъснато оптимизиране на кампанията и информирането на клиента за това.

Оптимизиране на послания, различни кампании, ключови думи и фрази, наддаване и бюджет.

6. Предоставяне на отчети за резултатите.

Отчет за посещения по ключови думи, тяхната цена и достигането на конкретната цел през конкретната ключова дума или фраза.

 

Това са основните неща, които трябва да следите при работата с фирмата, управляваща вашата кампания. Не се увличайте в още подробности. Ако го направите, по-добре си наемете служител, който да се занимава с тази дейност.

 

 





Публикувано на 10.04.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация