Безплатна регистрация

Публикации

Как да напишем статия за 20 минути?

Казват, че съдържанието е най-важното за един сайт. В реалността често се налага да правим компромиси с времето за написването на дадена статия за нашия сайт. Бързото писане невинаги означава слабо писане. Ще се опитаме да ви дадем някои насоки, как по-бързо да подготвяте материалите за Вашия сайт, без да правите компромис с качеството.

 

1. Поддържайте списък с идеи за статии.

 

Когато Ви хрумне идея за нова статия, я запишете в отделен word документ или в бележник. Откриването на подходяща тема често пъти отнема почти половината от времето ни по публикуването на нов материал.

 

2. Оставете идеята да отлежи.

 

Ако искаме да форсираме нещата и веднага да напишем статията, ще ни отнеме доста повече време. По-добрият вариант е постепенно да събираме информация, подкрепяща нашата теза, докато се получи почти завършена публикация.

 

3. Редактирайте преди да сте започнали.

 

В процеса на събиране на информация понякога се презапасяваме. Изчистете всичко, което не е тясно свързано с темата. Част от отхвърлените идеи може да се използват за други публикации.

 

4. Използвайте булети или номерация.

 

Използването на булети Ви помага за лесно организиране на идеите в статията. Освен това текстът, поднесен по този начин, е по-четим за посетителите на сайта.

 

5. Не разтягайте излишно статията.

 

Ако искате да сте готови за 20 минути, текстът трябва да е до 500 думи. Нека всяка дума да е от значение, така няма да лишите читателя от качеството на статията.

 

6. Не е задължително да приключите с писането наведнъж.

 

Ако почувствате че статията не върви, не се насилвайте да я завършите. Запомнете я, докъдето сте стигнали и се заемете с нещо друго. След време, когато пак сте в настроение за писане, седнете и я завършете.

 

7. Пишете за нещата, които са Ви ясни.

 

Не отлагайте добра статия за по-късно, само защото знаете, че лесно можете да я напишете, понеже имате цялата информация. Щом сте готови – приключете я.

 

Ако следвате тези прости указания, ще спестите доста от времето за писане. Все пак е добре поне част от статиите да са доста по-задълбочени. За тях понякога може да се отдели и месец за подготовка, читателите ще го оценят.





Публикувано на 17.04.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация