Безплатна регистрация

Публикации

5 прости начина да увеличите процента на успешно изпратените имейли

Имейл маркетингът е отличен начин да увеличите трафика и приходите си.

 

При все че тази форма на маркетинг не е най-привлекателната, тя е едно от най-ефективните средства за връзка с хората.

Имейл маркетингът е толкова ефективен, че имейлите са отговорни за 37% от общите приходи на Quick Sprout.

Но ако изпратените от вас имейли попадат в спама, вместо във входящата поща, никой няма да ги прочете. А това означава, че няма да генерирате големи, да не кажем и никакви, приходи от имейлите.

Ето няколко идеи за това как да увеличите максимално процента на успешно изпратените имейли:

Избягвайте думи, които ще се счетат за спам

Повечето хора ще ви кажат, че трябва да избягвате думи като "секс" или "кредит" в темата или текста на имейла. Съществуват обаче много други думи, които не бива да използвате. Освен това списъкът не е само един, тъй като думите за различните сфери на дейност са различни.

Например, ако се занимавате с финанси или с електронна търговия, трябва да избягвате различни думи.

Ето някои от думите, които е добре да избягвате, ако се занимавате с финанси:

•    $$$
•    Достъпен
•    Сделка
•    Облагодетелствано лице
•    Най-добра цена
•    Луди пари
•    Кеш
•    Сравнете цените
•    Разходи
•    Кредит
•    Кредитно бюро
•    Отстъпка
•    Изкарвам пари
•    Лесни условия
•    Безплатно

От друга страна, ако се занимавате с електронна търговия, думите, които трябва да се стремите да избягвате, ще са по-различни:

•    Както се вижда на
•    Купете
•    Купете директно
•    Решение за покупка
•    Разпродажба
•    Поръчка
•    Статус на поръчката
•    Поръчки, превозвани с
•    Купувач

Ако се чудите откъде доставчиците знаят коя е сферата ви на дейност, някои доставчици на софтуер за изпращане на масови електронни съобщения задават този въпрос, преди да ви позволят да изпратите масови имейли.

За пълния списък с думите, които трябва да избягвате в определена сфера на дейност, погледнете този пост в блога на Hubspot.

Не забравяйте най-важното

Преди да преминем към по-специфичните начини за увеличаване на успешно изпратените имейли, трябва да сте сигурни, че не пропускате най-същественото. Ето някои основни неща по отношение на имейл маркетинга, които трябва да взимате предвид:

1. Избягвайте червеното – червеното е крещящ цвят, който спамърите често използват. То може да задейства филтрите за спам.
2. Подвеждаща тема на имейла – непопълнена тема на имейла или пък такава, която не отговаря на съдържанието – и в двата случая трябва да внимавате, защото това е важна част от алгоритъма срещу спам, който имейл доставчиците използват.
3. Главни букви – избягвайте да пишете само с главни букви в имейла или темата на имейла.
4. Не прекалявайте със символите – избягвайте използването на прекалено много въпросителни знаци, символи за долар и удивителни знаци... особено ако са един след друг.
5. Не използвайте прекалено много линкове – по отношение на призива към действие и линковете в самия имейл, в идеалния случай трябва да използвате не повече от 2-3 линка.
6. Линк за отказ от получаване на имейли – всеки имейл, който изпращате, трябва да има линк за отказ от получаване на такива имейли. Колкото по-трудно е за хората да се откажат от получаване на имейли от вас, с толкова повече проблеми ще се сблъскате.
7. Бъдете изчерпателни – имейлът трябва да включва опция за отговор или вашия имейл адрес, така че получателите да могат да се свържат с вас при нужда.

Изберете правилния доставчик на услугата

Има хиляди варианти за имейл софтуер, като Aweber и SendGrid са само две от тях. Разбира се, някои от вариантите може и да имат предимства пред другите, но това е само една част от пъзела, на която трябва да обърнете внимание.

Не трябва да забравяте обаче, че при някои от тези варианти се отчита доста по-добър процент на успешно изпратени имейли.

Преди смятах, че Infuisionsoft предлага най-доброто решение, но с комбинация между SendGrid и Ongage постигнах по-добър резултат.

Ето процентите на успешно изпратените имейли с Infusionsoft:



А това е статистиката за комбинацията между SendGrid и Ongage:


Както се вижда от скрийшотовете, списъкът е станал малко по-дълъг, след като преминах на SendGrid, но процентът отворени имейли е доста по-висок – 26.07% в сравнение с 37.57%. Клик съотношението (от англ. "click through rate"), или процентът потребители, които кликват на рекламата, се е покачило от 0.46% на 17.48%.

Имайте предвид, че всичко друго си е същото – имейлът, темата и дори последователността на имейлите са идентични в двете платформи. Просто успях да постигна по-добър процент на отворени имейли от съвместното използване на SendGrid и Ongage.

Затова направете проучване, преди да изберете имейл платформа. Иска ми се и аз да бях направил същото, тъй като сега вече съм изпробвал доста софтуерни решения.

Потвърдете своя IP адрес

Когато изпращаните електронни писма отидат в спама, това всъщност не се отразява негативно на имейл адреса, от който ги пращате, а на вашия IP адрес. За да избегнете това, потвърдете IP адреса си.

Имейл доставчици като Yahoo имат "бели списъци"и ако попаднете в тях, изпращаните от вас имейли няма да отиват в спама. Трудно е да бъдете включени в тези бели списъци, но чрез услуги като връщане на имейл при проблеми с изпращането, вашият IP адрес може да попадне там.

Въпреки че този малък трик ще ви струва няколко хиляди долара годишно, чрез него можете да увеличите успешно изпратените имейли с до 40%.

Не забравяйте да следвате логиката

Според вас коя е основната причина имейлите да отиват в спама? Това не са считаните за спам думи, нито дори лошият списък с имейли или създаването на типични спам имейли.

Основната причина вашите имейли да отиват в спама на получателя, е това, че не мислите логично.

Доставчици на услуги като Gmail иYahoo Mail имат натрупан опит. Ако продължавате да изпращате имейли на хора, които не ги отварят, но пък отварят имейли от други хора, има голяма вероятност бъдещите ви имейли да отиват в спама.

Така е – ако хората не отварят имейлите ви, има голяма вероятност тези имейли да отидат в спама, дори потребителите да не ги маркират като спам.

Точно затова трябва да следвате логиката, когато изпращате електронни писма. Ето някои съвети:

1. Ако получателят не отвори имейла от вас 3 последователни пъти, спрете да му изпращате.
2. Ако получателят не отвори вашия имейл 2 последователни пъти, на третия път му изпратете уникален имейл, с помощта на който да се опитате да увеличите процента отворени имейли.
3. Не изпращайте имейли прекалено често, защото така е по-вероятно списъкът ви да "изгори".
4. Използвайте двоен opt-in (потвърждение от даден човек, че е съгласен да получава имейли, адресирани до много получатели). Така ще сте сигурни, че изпращате електронни писма само на хора, които искат да ги получават.
5. Ако получите обратно изпратения имейл поради проблеми в изпращането, махнете този електронен адрес от списъка си.
6. Използвайте автоматизация на маркетинг дейностите (видеото на тази страница представя прекалено настойчив опит за продажба, но ще ви даде добра представа за това какво можете да направите с автоматизацията на маркетинг дейностите и маркетинг сегментирането).

Заключение

Ако не използвате имейл маркетинг, трябва да започнете да го правите веднага, тъй като това е лесен начин да повишите приходите си. Както обичат да казват някои от приятелите ми, списъкът с имейли е като техен личен банкомат, защото всеки път, когато изпращат имейли на  много хора, изкарват хиляди долари.

Ако използвате имейл маркетинг, се грижете за списъка си, все едно е от злато. Ако не се грижите добре за него, изпращаните от вас имейли няма да пристигат във входящата поща на хората, а това означава, че няма да изкарвате пари от това.





Публикувано на 30.06.2013
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация