Безплатна регистрация

Потребителите не вярват на Facebook

The American Consumer Satisfaction Index, който се грижи за това, да разбере как потребителите реагират на социалните мрежи, е оценил Facebook с толкова малко точки, че анализаторите са го нарекли "бездънно малко".

 

От компанията за маркетингови проучвания ForSee Results, която провежда изследването, посочват, че докато останалите социални мрежи също са оценени ниско, Facebook е почти на дъното на списъка. MySpace също е оценен доста ниско, много близо до Facebook, което е странно. Facebook има почти 500 млн. потребители и въпреки, че голяма част от тях са недоволни от условията на сайта и политиката им на защита на данните, малка част от тях прибягват до изтриване на профилите си там. Междувременно MySpace изхвърляше потребители заради тона им, в резултат на което в момента изготвя обширен план за обновяване на потребителския интерфейс, с който да си възстанови изгубените юзъри и отново да стане привлекателен за потребителите.

Друга информация, която ForSee Results предоставя е, че потребителите рядко използват Facebook или други такива сайтове за препоръка на продукти и не поръчват неща, които са видели в постове в социалните мрежи. Тази новина е като шамар за компаниите, които се свързват с клиентите си чрез фен страници във Facebook или разговори в Twitter.
Междувременно заключението на анализаторите, защо успехът на Facebook продължава, въпреки недоволствата, ще ви учуди. Facebook е монополист, може би точно защото е много популярен и ако искате да се свържете с приятелите си, тогава трябва да използвате точно тази социална мрежа. Средният потребител с радост пренебрегва неадекватностите на Facebook, за да се наслади на предимствата му, а по-младите членове на сайта се радват на липсата на контрол и правила за поведение... което прави Facebook толкова популярен.

Дали това свидетелства за лош механизъм за оценка на потребителската задоволеност както и за измерването на провалите на Facebook? Вероятно. Вие доволен ли сте от използването на сайта? А вашите приятели?





Публикувано на 24.08.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация