Безплатна регистрация

Браузърът Google Chrome достигна пореден исторически максимум

Според данните на компанията Net Applications интернет браузърът Google Chrome е достигнал в края на септември нов исторически максимум. Този браузър е заел 7,98% от световния пазар. Едновременно с това делът на Microsoft Internet Explorer е паднал под психологическата граница от 60%. Експертите посочват, че през септември оттокът на потребители на Internet Explorer към другите браузъри, преди всичко Google Chrome и Mozilla Firefox, е станал още по-очевиден.

 


Според данните на Net Applications в края на септември 59,65% от потребители на интернет са използвали браузъра Microsoft IE, докато в края на август 2010 г. те бяха 60,4%. Трябва да се подчертае, че този спад е регистриран на фона на публичното представяне на бета-версията на Internet Explorer 9, която според данните на Microsoft е заинтригувала значителен брой потребители.

Незначително е увеличил своя дял и браузърът Firefox, който завърши септември с дял от 29,96% като месец по-рано той бе 29,93%. От Net Applications посочват, че стабилният ръст на Chrome се наблюдава през последните четири месеца. От самата компания Google допълват, че общо по света се наброяват около 70 милиона потребители на Chrome, при което интернет-гигантът очаква, че в течение на тази есен броят им трябва значително да се увеличи.





Публикувано на 05.10.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация