Безплатна регистрация

Skype пусна версия на своя клиент за Android

Разработчиците на популярната програма за чат и интернет-телефония Skype представиха версия на програмата за мобилни устройства, работещи с операционната система Google Android, съобщи компанията.

 


Безплатното приложение позволява да се извършват обаждания не само между потребителите на Skype, но също така към фиксирани и мобилни телефонни мрежи, което често (особено за международни разговори) е значително по-евтино от обикновената телефона връзка.

Освен за настолни компютри (под Windows, Mac OS X, Linux), версии на Skype са достъпни за мобилни платформи Apple iOS (iPhone, iPad, iPod Touch), Nokia Symbian и Google Android. Отличителна черта на версията за Android е пряката интеграция с адресната книга на телефона. Потребителят може да осъществява обаждане направо от списъка с контакти на смартфона, без да е необходимо специално да отваря за тази цел клиента на Skype.

Програмата поддържа устройства с версия 2.1 на Android и нагоре. Skype-връзката може да се извършва през Wi-Fi мрежи, както и чрез GPRS/EDGE/3G.





Публикувано на 05.10.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация