Безплатна регистрация

Google Street View се натъкна на противодействието на германците

Почти четвърт милион германци предпочетоха да се откажат от разполагане на изображения на своите домове в рамките на услугата Street View на компанията Google.

 

Правителството на Германия настояваше гражданите на страната да имат възможност да поискат от Google премахване на изображенията на своите домове. Това бе едно от условията в разрешението да се извършват снимки по проекта Street View.

 

От април миналата година германските собственици на жилища и арендатори имаха правото да се откажат от правото да участват в проекта, чието откриване наближава. От август Google предоставяше възможност за попълване на специален формуляр в интернет за такъв отказ. Сега обаче тази възможност е закрита. Според данните на Google през този период са получени 244,2 хиляди заявки за неучастие. Това са 2,9% от осемте милиона домове, чиито изображения са включени в базата данни на услугата Street View. При това далеч не всички заявки ще бъдат удовлетворени, тъй като в много от тях не е посочена точна информация за адресите и собствениците, допълват от Google.





Публикувано на 22.10.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация