Безплатна регистрация

Windows 8 ще излезе в края на 2012 г.

Операционната система Windows 8 за персонални компютри ще се разработва още около две години, съобщава корпорацията Microsoft.

 

Така „Майкрософт“ планира да представи своята нова програмна платформа ориентировъчно към края на 2012 г., т.е. три години след излизането на Windows 7.

В Windows 8 се очаква да се появи функция за разпознаване на потребителите по лицето, поддръжка на интерфейсите USB 3.0 и Bluetooth 3.0, както и на безжични монитори и 3D-дисплеи. По-рано се съобщаваше, че в тази операционна система ще бъдат вградени средства за достъп до онлайн магазин с приложения, а подобрените инструменти за управление на захранването ще позволят по-ефективно да се използва енергията на акумулаторните батерии на портативните компютри. Освен това Microsoft планира да намали времето за зареждане на платформата при стартиране в сравнение с предишните версии на Windows.

Едновременно с това Microsoft заяви, че производителите вече няма да имат право да инсталират Windows XP на нови компютри. Обаче купувачите на персонални компютри под управлението на Windows 7 ще имат правото да се възползват от възможността за даунгрейд до Windows XP.

Според статистиката на компанията Net Applications пазарният дял на Windows XP е около 60%, докато операционната система Windows 7 заема 17% от пазара.





Публикувано на 29.10.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация