Безплатна регистрация

В търсачката на Google се появи функция за предварителен преглед на страниците

Компанията Google добави в своята търсачка функция за предварителен преглед на страниците, благодарение на която може да се прегледа как изглежда един или друг сайт, без той да се отваря.

 

Системата работи по следния начин. В съседство със всеки резултат в списъка, генериран след въвеждане на ключовите думи за търсене, се изобразява иконка на увеличително стъкло. Като я натиснем, можем да видим изображение на съответния сайт в умален мащаб. След това, като се премества курсорът върху всеки един резултат, може да се види превю на всички останали сайтове в списъка. За да изключим тази функция е достатъчно да кликнем още веднъж върху някоя от иконките с увеличителното стъкло.

От Google отбелязват, че новата система позволява да се сравняват уебстраниците и визуално, като това ускорява търсенето на необходимия ни сайт. В прозорчето за предварителен преглед са изобразени частите от текста, съдържащи въведените при търсене ключови думи, и тези места на страницата са макирани с оранжев цвят.

В близките дни новата функция ще стане достъпна на над 40 езика. Сега функцията за предварителен преглед на страниците работи във всички съвременни браузъри, освен Opera.





Публикувано на 12.11.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация