Безплатна регистрация

Отзиви за проведената SEO конференция на 27-ми април.

И тази година за пореден път се проведе най-значителното събитие за SEO бранша в България – SEO конференцията за 2011 г. Организаторите и този път се бяха постарали добре. Имаше доста изгодни условия за ранно записване и добра предварителна кампания. Ето и някои от впечатленията ми от лекциите, на които успях да присъствам.

 

Микроформати в Google.bg – лектор беше Иво Апостолов. Подробно се разгледаха конкретните приложения на микроформатите – при представяне на съдържание за ревюта, хора, локален бизнес, рецепти, събития и видео. Основното предимство всъщност е по-добрата визуализация на SERP(резултатите от търсене), която води до по-висок CTR(коефициент на кликване) и оттам косвено до по-добро позициониране в търсещите машини. Лекцията беше на много добро ниво.

 

Yazzle: анализ на конкуренцията – лектор Геннадий Воробьов. Беше представен конкретен софтуерен инструмент, разработен от руска компания, който помага за подбора на ключови думи, определяне на цената им и насочването към определени руски борси за линкове. Полезен инструмент при линкбилдинг.

 

SEO като част от маркетингова стратегия – лектор Христо Атанасов. Добър презентатор, наблегна на основни и ключови неща при оптимизацията. Подчерта се предимството за избор на марка като домейн.

 

Социалните мрежи като част от света на SEO – Евгени Йорданов. Както винаги Евгени беше на ниво, изключително старателно подготвена лекция. Наблегна се на това, че социалните мрежи помагат най-вече при търсенето в реално време.

 

Локално търсене за глобален маркетинг, практическо ръководство – лектор Станислав Димотров. Изключително полезна лекция, за съжаление времето не стигна за прехвърлянето на множеството слайдове. Наблегна се на това, колко е важно коректно да се попълнят всички необходими данни при регистрацията на даден бизнес за локално търсене. Делът на локалното търсене вече доближава 20% и ще продължи да се увеличава.

 

SEO и архитектура на сайт – лектор Васил Тошков. Структурирана лекция за информационната архитектура на сайта и използването на HTML5.

 

Всички презентации може да намерите на сайта http://slides.bg/.





Публикувано на 01.06.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация