Безплатна регистрация

Публикации

Пет прости стъпки за изграждане на доверие онлайн

Никоя марка не може да оцелее онлайн в наши дни, ако клиентите и нямат вяра в нея. Факт. Ако не ви вярват, никога няма да си купят от Вас и следователно ще се провалите. Толкова е просто. Това важи най-вече за марки, които продават продукти и услуги, които могат да бъдат сметнати за скъпи и луксозни. Почивките са пример за това, те са голяма покупка за повечето от нас не само защото са скъпи, но и защото всяка година внимателно избираме тази покупка.

 

Статията е провокирана от смята на девиза на TripAdvisor - "ревюта, на които можете да се доверите" на "ревюта от нашата общност".

Защо TripAdvisor направи това? В момента уебсайтът им се проверява от Advertising Standards Agency (ASA) заради сигнали за неверни ревюта.

Разследването на ASA се фокусира в достоверността на ревютата и обвинява TripAdvisor, че не може да докаже, че тези публикации са достоверни.

TripAdvisor вече взе мерки за да намали набелязаните като "фалшиви ревюта" като блокира потребителите с еднакъв IP адрес, както и хотелите, за които са писали.

За фирма акто TripAdvisor, където целия бизнес се осланя на препоръки и съвети, доверието е изключително важно.

 

Изграждането на доверие онлайн е голям фактор за успех, ето пет начина, които фирмите могат да приложат за изграждане на доверие онлайн:

 

1. Направете сайта си прост и достъпен.

Колкото по-лесна е навигацията във вашият сайт, и колкото по-изчерпателна е информацията в него, толкова повече доверие в потребителя оставя той. Ненужните и сложни дизайни и елементи и лоша навигация само объркват и дразнят. В някои случаи излишните елементи карат посетителите Ви да стават  подозрителни: "Какво иска да каже тази фирма?" Кара ги да се съмняват: "Пропуснах ли нещо тук?" Досажда на хората: "Каква загуба на време, предавам се!".

2. Използвайте препоръки и отзиви от клиенти.

Отзивите от клиенти са страхотен начин за изграждане на доверие. Това е изключително важно за Вашата марка, особено ако не сте добре познат на хората. Например когато резервираме почивка или хотел, отзивите много често могат да определят крайното решение на клиента.

3. Разкрийте повече информация за Вас.

Често се срещат компании, които крият цените си от сайта или искат от посетителите си да попълнят сложни формуляри, за да получат след това обаждане от търговски сътрудник. Колкото повече се опитвате да се криете, толкова по-малко доверие излъчвате към посетителите и е по-вероятно те да отидат другаде.

4. Бъдете приятелски настроен.

Не се притеснявайте да включите персонален елемент при рекламиране на марката си. Хората пазаруват от хора, така че защо не сложите снимки на екипа си? В края на краищата ще е по-добре, ако могат да се видят хората зад марката.

5. Обвържете се с аудиторията си.

Социалните медии трансформираха начина, по който се използва интернет и всички потребители искат да се свържат директно онлайн с марката от която купуват. Направете лесен контакта с вашите клиенти, както на сайта Ви, така и в социалните мрежи. Ако могат да се свържат с Вас директно, ще вярват повече на това, което казвате.





Публикувано на 28.09.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация