Безплатна регистрация

Публикации

Как да се възползваме от обратната връзка от посетителите, за да подобрим работата на нашия уебсайт?

Повечето притежатели на сайтове осъзнават че имат нужда от преработка на уебсайта си, едва когато клиентите им се свържат с тях за конкретен проблем. По този начин те остават инициативата в посетителите на сайта. Не винаги въпросите, които се задават описват точно възникналия проблем. Много често потенциалните клиенти въобще не задават въпрос, а просто напускат сайта и извършават покупката от друго място. Те често споделят и негативния си опит с техни познати и приятели.

 

Какво можем да направим за да провокираме по-добра обратна връзка от посетителите на сайта?

 

Нека разгледаме конкретен пример:

 

Туристическа компания получава писмо от неин клиент, че не може да завърши процеса на регистрация и да направи резервация за пътуване. Проблемът тук е да се установи какви точно трудности е срещнал клиента, защото много често въпросите и оплакванията са твърде обобщени.

 

Фирмата е интегрирала софтуер, който засича отделните сесии на посетителите и какво точно правят те на сайта и ги свързва с конкретните запитвания, които правят. По този начин успява да проследи къде точно е проблемът. В конкретния случай се установява че потребителят е имал предишен акаунт, но е забравил за него. Когото се опитва да се регистрира наново, му излиза съобщение за грешка, но то не е ясно дефинирано. При тази ситуация потребителят се чуди какво точно става и си мисли че има проблем с формата за регистрация.

 

Туристическата агенция се възползва от тази информация и дава възможност за поръчка и плащане без предварителна регистрация. Около 50% от нейните клиенти започват да из ползват новата опция.

Не забравяйте че комуникацията с клиента е двупосочна. Ако направите подобрение в сайта си, благодарение на информация дадена ви от клиента, уведомете го след това. Хората оценяват че техния проблем не е „потънал” и ще се зарадват че е са предприети стъпки за да се разреши.

 

Подобни положителни подобрения и комуникация с клиентите трябва са целенасочени и постоянни. Постепенно лоялността към сайта от страна на потребителите ще се засили а това неминуемо ще се отрази и на продажбите.





Публикувано на 09.11.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация