Безплатна регистрация

Публикации

Друг поглед върху показването на рекламите от Google adwords в партньорски сайтове

Две от основните предимства на PPC(рекламата с плащане на клик) пред другите форми на реклама са прозрачност и контрол. Вие може много точно да видите къде се показва Вашата реклама и да контролирате колко да платите за конкретен резултат. Може да променяте цената на клик така че да постигнете конкретна цена на действие(CPA).

 

Когато рекламираме с Google adwords в партньорската му мрежа от сайтове, често пъти използваме подобен подход за проследяване на резултатите.

 

Какво ще се случи ако сменим гледната точка? Да заимстваме принципите при рекламирането с банер реклама. Там правилата са други и най-често ценообразуването е на маза CPM(цена на хиляда импресии). Целта при банер рекламата е не толкова да постигнем директни продажби, а да популяризираме конкретен бранд или продукт. Резултатите от гледна точка на конверсии, например кликове на хиляда импресии, често пъти са плачевни, но целта все пак е друга – по-голяма познаваемост.

 

Когато рекламираме с палтени препратки в Google в партньорски сайтове, резултатите от гледна точка на конверсии обикновено са по-лоши от резултатите директно в Google.

Но ако сменим гледната точка и гледаме като цена на 1000 показвания на рекламата, може да се окаже че тази реклама изпълнява същата роля както банер рекламата – познаваемост на марката.

 

Ако използвате този подход и целите обхват на аудиторията, може да се постигне ефект доста по-силен от рекламата в много банер мрежи. Може да таргетирате аудитория например в Youtube или други чужди сайтове, като я ограничите географски за България.





Публикувано на 10.04.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация