Безплатна регистрация

Публикации

Как да използваме Google Remarketing в електронната търговия

В света на онлайн маркетинга има много начини да привлечете посетители. SEO, PPC, реклама в социалните мрежи, имейл маркетинг. Ремаркетингът е един от интересните подходи за реклама пред аудитория, която вече е посетила Вашия сайт.

 

Какво е ремаркетинг ?

Ремаркетингът чрез Google Display Network е процес, който Ви позволява анонимно да се свържете с предишни посетители на сайта (или онлайн магазина) Ви, като им показва конкретна реклама след като излязат от сайта. Рекламата се показва на посетителите, докато разглеждат други сайтове в рекламната мрежа на Google. Това е добър начин да продължите "диалога" с клиентите, започнат чрез онлайн магазина Ви. Можете да променяте предлаганите от Вас продукти и оферти на база на данните за това кои продукти са най-често разглеждани и "изоставените" пазарски колички в сайта. Можете да достигнете до тези потенциални клиенти дори след като са напуснали Вашия сайт и да им дадете още една възможност да закупят продуктите Ви.

 

Кой трябва да използва онлайн ремаркетинг?

Онлайн магазините трябва да използват ремаркетинг. Когато продавате продукти или услуги онлайн, подобни реклами, съчетани с промоции са чудесен начин да увеличите приходите си.

Представете си, че посещавате любимия си магазин за обувки. Сравнявате цените, разглеждате и други сайтове, но точно в този момент виждате съобщение, че сайтът, от който най-много пазарувате, сега предлага с 25% отстъпка обувките, които искате да си купите! Всичко, от което имате нужда е подходящата технология и информация, така че да достигнете до клиента точно в този значим момент.

 

Ето един обяснителен видеоклип от Google за това как работи ремаркетингът:

 

Най-добрите практики при онлайн ремаркетинг

Предлагаме Ви няколко насоки, които да следвате, така че да извлечете най-доброто от този онлайн маркетингов подход.

 

1. Сложете тагове на всяка страница в сайта Ви

Връщаме се към предишния пример: виждали ли сте ремаркетинг реклама от онлайн магазин за обувки? Те са страхотно ефективни – показват Ви продукта заедно с още няколко подобни предложения. Изводът е ясен: сложете тагове на всяка страница от Вашия уебсайт, за да можете да проследявате клиентското взаимодействие.

2. Различни съобщения за отделни ремаркетинг списъци

Персонализирането е ключово. Можете да създадете няколко динамични ремаркетинг списъка – например за специфични продукти, изоставени пазарски колички, демографски показатели или други характеристики. Така ще изпращате подходящи съобщения на съответните типове клиенти.

3. Използвайте усъвършенствани техники

Има различни подходи, които можете да използвате при сегментирането, базирано на информация, извлечена чрез ремаркетинг. Например можете да изберете да не рекламирате повторно продуктите си на хора, които току-що са направили покупка от сайта.

4. Мащабни ремаркетинг кампании

Използвайте ремаркетинга в тандем с други техники. Например бихте могли да използвате контекстна реклама, за да привлечете нови посетители към Вашия сайт, като по този начин подсилите своите ремаркетинг кампании.

5. Оптимизирайте представянето на ремаркетинг кампаниите

Използвайте и други форми на таргетиране като демографски, по интереси, като се фокусирате върху тези, които е най-вероятно да Ви донесат конверсии. Подобни малки нюанси могат драматично да променят възвращаемостта на инвестицията от реклама.

6. Управлявайте честотата 

Искате да напомняте за продуктите си, но без да прекалявате. Чрез ремаркетинг решението на Google можете да анализирате посетителите на сайта Ви и да определите подходящия брой показвания за рекламата.

7. Следете статистиките

Обръщайте внимание на анализите, които получавате от Вашата ремаркетинг кампания. Само когато ги съпоставите с данните от социалните медии, уебсайт анализите, продажбите и т.н., бихте могли наистина да оцените стойността на кампанията. Анализирайте и променяйте.





Публикувано на 10.05.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация