Безплатна регистрация

Публикации

Как да удвоим трафика си без никакъв маркетинг

Маркетингът е несъмнено от изключителна важност при успеха на всеки нов бизнес и трябва да се наблегне на него от самото начало.

 

Но ако се фокусирате само върху традиционното генериране на трафик като изграждане на линкове, има възможност да изпуснете много други потенциални клиенти.

Следните стратегии могат лесно да ви помогнат да увеличите своите посещения, дори да ги удвоите, без да правите нищо специално. Ето как:

1. Добавете допълнителни думи към страниците си

Лесно е да се фокусирате върху кратки и наситени ключови думи, тъй като те са лесни за откриване и търсене. Но в действителност 80-90% от трафика, който получавате ще дойде от дългите търсения с три, четири или повече от пет думи.

Тези дълги изрази са по-лесни за оптимизиране и обикновено генерират повече конверсии от кратките. Ето няколко начина:

Открийте модификаторите на дългите търсения

Нека предположим, че продаваме уебкамера Logitech C310 и искаме да оптимизираме страницата си за възможно най-много търсения. Първо започваме от Google Keyword Tool и там виждаме всички многосъставни търсения и вариации. Прегледайте и свързаните търсения в края на резултатите от Google. Ето как изглеждат търсенията за Logitech C310:



Вградете тези модификатори в копие на страницата си

Понеже приемаме, че страницата ни за Logitech C310 вече е оптимизиране до някаква степен за търсене на "logitech C310" не е нужно да добавяме допълнителни изрази в нея. Вместо това е редно да направим нова вариация на тази страница с допълнителните промени.

След като разгледаме долните резултати от търсенето, трябва да се уверим, че заградените думи присъстват в текста на новата страница.



Трябва да допълним думи като "skype" и "mac", както и да сравним модела със С525, включвайки израза "vs c525". По този начин новата страница има потенциал да се класира при по-широк спектър от търсения.

Не всички модификатори на търсенията ще бъдат приложими. Примерно "best buy" от горния пример не ни върши работа. Може да се случи така, че някои от модификаторите да ги има вече, но като цяло това е добър начин за получаване на обратна връзка и разширяване на спектъра за оптимизирани търсения.

2. Изпъкнете със снипети

Снипетите са малки допълнения към резултатите при търсене, които касаят цената на продукта, наличността, кратко ревю и др. Те служат за доставяне на по-пълна информация само от един поглед, без да е нужно да се посещава страницата.



Снипетите са изключително полезни, защото могат да увеличат броя на хората, които кликват на вашия резултат с до 30%. Това е голямо постижение за нещо, което може лесно да се вгради.

Инсталирането на снипетите зависи от това каква платформа използвате за вашия сайт. Когато настроите всичко, може да го тествате с Google Rich Snippets Testing Tool, за да се уверите, че няма проблеми с визуализирането им. Снипетите не се показват веднага в резултатите, така че им дайте малко време, за да бъдат индексирани.

Авторство и видео тъмбнейли

Снипетите, насочени към продуктите, са приложими за повечето търговци, но има и други типове снипети, които си заслужават вниманието: Google Authorship и видео тъмбнейли.

С първия снипет можете да кажете на Google кое съдържание е писано от вас и при резултатите ще се появи малка снимка. По подобен начин работи и картинката от видеото, което се появява вляво от резултата. Също като продуктовите снипети, и тези допринасят за увеличение на посещенията.



Кога трябва да използвате тези похвати? Всичко зависи много от вашето съдържание, продукти и цели. Google Authorship може да бъде добър избор за подсилване на постовете в блога на вашия магазин, докато видео тъмбнейлите са подходящи за страници, които съдържат голям видео архив от образователни материали.

Вече могат да се видят и примери, в които се използва комбинация от снипетите.



Настройката на Google Authorship е доста лесна, особено ако имате профил в Google Plus. За повече информация вижте KISSMetrics и 312 Digital.

За настройването на видео тъмбнейлите трябва да направите видео карта на сайта за Google. Може да го направите ръчно през акаунта си в Webmaster Tools или през някоя видео хостинг услуга като Wistia. За повече информация вижте това видео от Wistia.

3. Напишете заглавия и описания, на които хората не могат да устоят

Мета таговете за заглавие и описание са атрибутите, които определят как страницата ви ще се показва в резултатите на търсачките и това ги прави много важни. Напишете неустоими заглавия и интересни описания и ще изпъкнете пред другите. Съответно, ако не сте се справили с тази задача, трафикът ви ще е значително по-малък.

Ето пример как един сайт за мотори за лодки може да изпъкне според следните изисквания:

- да се фокусира само върху висококачествени мотори
- да предлага безплатна доставка
- да няма допълнителни такси



Въпреки че конкуренцията на този сайт е сериозна, атрактивното описание му помага да генерира повече кликове върху резултатите.

Когато пишете заглавия и описания, подхождайте така към тях, сякаш пишете реклама. Наблегнете на професионализма си, уникалните условия и защо потребителите ще имат полза да пазаруват от вас.

Когато ги пишете, спазвайте и правилата за SEO и оптимизацията за ключови думи, но не прекалявайте. Включете основните си ключови думи поне веднъж в заглавието и описанието, като те съвсем естествено трябва да се сливат с целия смисъл на текста. Но когато се колебаете, заложете на четимостта пред SEO хитрините.

4. Подсилете вътрешните си линкове

Да получавате линкове от външни сайтове е важна и добре позната техника. Но малко хора знаят колко важна е и вътрешната структура на сайта. Ако искате да дадете повече тежест на някоя ваша страница, насочете повече линкове от важни и посещавани страници на вашия сайт към нея.

Ето какво можете да направите:

- Направете списък със страници, които искате да подсилите и да се класират по-добре
- Открийте кои страници от вашия сайт в момента имат такъв статус
- Добавете линк на тези страници към тези, които искате да се оптимизират
- Добавянето на линка отново трябва да се слее с естественото съдържание на страницата

Обикновено началната страница на всеки сайт е най-авторитетната страница на домейна, така че може би е добра идея да сложите линка там. За да намерите други вътрешни важни страници, използвайте Open Site Explorer, за да намерите вътрешни линкове, след което ги подредете по Page Authority, за да видите кои са най-авторитетни.

Това бе само върхът на айсберга относно вътрешните линкове. За повече информация вижте статиите от Hub Sport и SeoMoz.

Силата на оптимизацията

Може да ви отнеме години да удвоите трафика си, ако разчитате единствено на линкове към сайта си. Използвайте техниките, дискутирани по-горе, и вероятността да увеличите посещенията става доста по-голяма, а и ще ви отнеме значително по-малко време.





Публикувано на 23.04.2013
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация