Безплатна регистрация

Публикации

7 простички тактики, които ще ви гарантират успех в социалните медии

През годините социалните медии са се променяли, така че ако започвате да ги използвате чак сега, малко сте позакъснели.

 

Това означава, че вече не можете да прилагате някои тактики, които са били изключително полезни при появата на Twitter и Facebook.

Но не се притеснявайте, защото социалните мрежи  все още могат да са ви от полза. Просто трябва да сте по-креативни и да използвате нови стратегии, които другите все още не използват. Ето 7 простички, но ефективни стратегии за успех в социалните медии, които да започнете да използвате още днес:


1. Pinterest обича инфографиките

Вече е писано по темата за това какви стъпките трябва да следвате, когато създавате и популяризирате инфографики. Затова фокусът сега ще е върху един простичък трик, който от KISSmetrics използват, за да увеличат максимално трафика от инфографики в Pinterest.

Независимо дали аудиторията ви е съставена от мъже или жени, в Pinterest инфографиките се възприемат много добре.

Когато екипът на KISSmetrics пуска инфографики, се опитва да накара хората да ги споделят в социалните мрежи. За целта на страницата на инфографиката се добавят бутони за споделяне в социалните мрежи.

 



Ако погледнете горната картинка, едно нещо със сигурност ще ви се набие на очи: бутонът за споделяне в Pinterest не е добавен към страничната лента, а е разположен над графиката. И това се оказва доста полезно.

Когато отворите инфографиката на цял екран, единственият бутон, който се вижда, е този за Pinterest.

 



Защо се прави всичко това? Ами защото Pinterest осигурява по-постоянен трафик към инфографиките от който и да било друг социален сайт. Вижте само колко трафик е генериран за период от 30 дни:

 


Въпреки че повечето потребители на KISSmetrics са мъже, Pinterest в никакъв случай не е за пренебрегване. Ако и вие приложите същата стратегия, ще увеличите трафика към инфографиките си.


2. Изградете си потребителска база

Някои хора твърдо вярват, че програми като TweetAdder са най-добрият начин за постигане на успех в Twitter и че с купуването на "фалшифи" приятели от Fiverr наистина ще увеличат трафика си във Facebook.

Със сигурност тези трикове все още дават някакъв резултат, но представляват краткосрочна стратегия. Вместо това трябва да се замислите в дългосрочен план и да проявите малко творчество. Една от стратегиите, които можете да използвате, е да подканите читателите да ви последват в Twitter и Facebook, за да дочетат статията ви:

 



Ако читателите не желаят да го направят, имат възможност да цъкнат на "no thanks" и лесно да се върнат към текста, който четат. Освен това може да решите да използвате бисквитка, за да сте сигурни, че след като читателите ви видят поканата веднъж, няма да я виждат повече.

Тази стратегия може да ви помогне да удвоите трафика от социалните медии за 30 дни. За период от една година, тя може да ви осигурява 30% до 40% от общия трафик.


3. Събирайте имейли от Facebook по умния начин

Знаете ли как повечето фирми харчат пари във Facebook? Отговорът е чрез реклами, които пренасочват или към сайта, или към фен страницата им, нали?

Въпреки че сте прави, сигурно не знаете, че повечето от тези фирми губят пари с кампаниите си във Facebook. Така че въпросът е коя е най-добрата стратегия, която да ви помогне да извлечете максимална полза от Facebook.

Отговорът се крие в създаването на страница във фен страницата ви във Facebook, към която да насочвате трафик. Можете да използвате инструмент като 5 Minute Fan Page, с който да събирате имейли във фен страницата си във Facebook.

 



Причината да желаете да събирате имейли във Facebook е, че ще постигнете много по-голям успех, отколкото с целева страница, която не е на URL Facebook.com.

Ако наистина искате да проявите творчество, използването на Facebook Connect е дори по-добър начин за събиране на имейл адреси. Вместо да слагате поле за имейл на целевата си страница във Facebook, събирайте имейл адреси на потребители с помощта на Facebook Connect. Така няма да е нужно да искате от потребителите да въвеждат информация – от тях ще се иска само да кликнат на бутона за регистрация или присъединяване.

 



Възможно е да успеете да си възвърнете инвестицията само за 30 дни, като рекламирате продуктите и услугите си на потребителите, за чиито имейли плащате.

Освен това, всеки път, когато имате съобщение или нов пост в блога си, можете да ги изпратите на списъка с имейли и по този начин значително да увеличите трафика към сайта си.

Можете да използвате подобна стратегия и по отношение на постовете на стената си. Можете да събирате имейл адреси от постовете на фен страницата си с помощта на SplashPost.

 



Обикновено, ако използвате SplashPost, от 2% до 5% от хората, които видят вашия пост, ще се абонират през имейла си.


4. Подходящият момент е най-важен

Знаете ли кога е идеалното време за постване във Facebook или за tweet-ове?

Simply Measured предлагат няколко безплатни инструмента за социалните медии, с които да си отговорите на тези въпроси. Ето как изглежда представената от тях информация:

 



и

 


Ако разгледате и двата скрийншота, ще видите, че този безплатен инструмент показва кога потребителите ви са в социалните сайтове и кое е най-подходящото време за постване.

Подобна информация ще получите и от бутоните за споделяне в социалните мрежи на Buffe, които ще ви помогнат да увеличите максимално трафика в социалните мрежи.

 



Когато потребителите ви кликнат на бутона "Buffer", те могат веднага да споделят вашето съдържание или да изберат по-подходящо време, когато споделянето да стане автоматично.

 


5. StumbleUpon може и да ви се струва скучен, но трафикът му е страхотен

StumbleUpon е малко скучноват, но това не значи, че е безполезен. С негова помощ можете да привлечете хиляди посетители към сайта си и, което е по-важно, да генерирате полезни за вас беклинкове.

Но как да извлечете максимума от StumbleUpon? Има една тактика, която върши работа за почти всеки бизнес.

На първо място трябва да създадете блог пост на сайта си, в който да анализирате 100-те топ блога във вашия бранш. Ето и един пример: "Топ 100 на блоговете за онлайн маркетинг".

Можете да потърсите информация за популярни блогове във вашия бранш в Google Blog Search и Technorati, след което да съставите пълен списък.

След като оформите списъка, можете да създадете блог пост, като междувременно наемете някого от oDesk, който да открие имейл адресите и имената за контакт на собствениците на сайтовете.

Освен списъка, който ще съставяте, посетете Fiverr и помолете някого да ви направи значка с надпис "Топ 100 на [име на категория] блоговете от [име на блога ви]". Ето и примерен дизайн:

След като вече имате готова значка и списък със 100 имейл адреса, е време да изпратите 100 електронни писма. Значката може да изглежда така:

 



Като последна стъпка стартирайте рекламна кампания в StumbleUpon. За 200 долара можете да привлечете 2,000 посетители към сайта си. Много от тези посетители веднага ще напуснат сайта, но някои ще кликнат на сайтовете, изброени в поста ви. В резултат на това тези сайтове ще ви възприемат като референт, с което нараства шансът да върнат линк към вашия сайт.


6. Класирайте профила си в социалните мрежи по-напред при търсене

Вижте какво излиза при търсене на фразата "motivational speaker" (букв. "мотивиращ оратор").


Интересното при този профил в Twitter е, че потребителят е кръстил профила си "Motivational Speaker", заради което е започнал да излиза при търсене на тази фраза.

 



Но грешката, която допуска, е, че въпреки че в профила му има много tweet-ове, само малка част от тях са интересни. Ако въпросният човек беше участвал в реални разговори с други потребители и ако по-често беше споделял уместно съдържание, профилът му щеше да е доста по-популярен.  

Затова, ако следвате стъпките, описани в този пост, и смените името на регистрацията си в Twitter с популярни ключови думи, по които искате да се класирате, можете да постигнете голям успех. Но тази стратегия ще ви е от полза само ако профилът ви в Twitter е популярен и ключовата дума или фраза е свързана със съдържанието, което споделяте. Затова се постарайте да предложите качествено съдържание на общността в Twitter.


7. Нека видеоклиповете ви в YouTube да завършват с други видеоклипове

Един от най-добрите начини да накарате повече хора да гледат видеоклиповете ви е вашият видеоклип да завършва с друг. Ако не сте сигурни за какво точно става въпрос, вижте на снимката долу:

 



За целта ви трябва видео редактор, но пък наистина си заслужава. Вижте канала в YouTube на Майк. Освен че видеоклиповете му са гледани от милиони хора, 1.9 млн. потребители са се абонирали за тях.

Ако съчетаете това, което прави Майк, със следните съвети, каналът ви в YouTube със сигурност ще стане доста популярен.


Заключение

Социалните медии са доста популярни и се развиват с бързи темпове. Имате възможност да привлечете много трафик от социалните уебсайтове, но трябва да проявите творчество. Не можете просто да разчитате на стари тактики, които хората са използвали преди няколко години – вместо това трябва да проявите творческо мислене.

И така, какво ще кажете за 7-те стратегии? Смятате ли да ги използвате за своят бизнес?





Публикувано на 28.08.2013
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация