Безплатна регистрация

Публикации

Защо в имейл маркетинга е важно да се следва график

Имейл маркетингът не е еднократно действие, а процес за популяризиране на вашия бизнес, продукти или услуги.

 

Редовното изпращане на бюлетин е ключов компонент от маркетинга и важно нещо за продажбите по редица причини: например, спомага за информираността на клиентите, за увеличаване на продажбите (като в същото време ви пести време и пари), за изграждане на отношения с потребителите.


Графикът допринася за информираността на клиентите

Вие може и да сте доста добре запознати с продуктите и услугите, които предлагате, но на потребителите ще им отнеме време да се запознаят с тях по-обстойно. Когато редовно изпращате писма, съдържащи уместна и полезна информация за вашата фирма, настоящите и бъдещите клиенти започват да осъзнават как вашата компания, продукти или услуги могат да им бъдат от полза. Ако нередовно организирате имейл кампании, може да мине доста време, преди до потенциалните потребители да достигне достатъчно информация. А ако клиентите не разберат какви са ползите от това, което им предлагате, едва ли ще го купят.


Увеличава продажбите

Последователността в имейл маркетинга ще спести на фирмата ви време и пари, защото имейл маркетингът представлява евтин начин да достигнете до настоящите и потенциалните клиенти. Когато редовно изпращате писма с цел маркетинг, това може да доведе до по-къс цикъл на продажба. Например, ако потребителят свикне два пъти в месеца да получава от вас писма с талон за отстъпка, талонът вероятно ще го стимулира да направи нова или последваща поръчка от вас. Ако потребителите получават писма само един-два пъти годишно, може напълно да забравят за вас и да направят поръчка от конкурентна фирма, която редовно им изпраща бюлетин.


Спомага за изграждане на отношения с потребителите

Редовният имейл маркетинг поддържа каналите за комуникация с клиента отворени и с течение на времето помага да изградите взаимоотношения с хората, които са в списъка ви с имейл адреси. Освен това чрез него вашата фирма присъства в съзнанието на хората. Със затвърждаване на взаимоотношенията има по-голяма вероятност хората да купят продукти от вас, а не от конкурентните фирми.


Отговаря на очакванията на клиентите

Редовното изпращане на имейли помага да отговорите на очакванията на хората, които са в списъка ви. Да вземем за пример абонамента за любимото ви списание. Знаете, че списанието излиза веднъж в месеца и започвате да го очаквате на определена дата. Същото важи за хората, които са се абонирали за имейл бюлетин. Те са във вашия мейлинг лист, защото искат да получават писма от вас, и когато редовно им изпращате такива, започват да ги очакват. Ако спазвате графика, успявате да отговорите на техните нужди, но ако не го правите, ще ги разочаровате. Или по-лошо –  клиентите ще започнат да се чудят дали фирмата ви още съществува.


Доверие и експертни познания

Когато редовно изпращате писма с цел маркетинг, които съдържат уместна и ценна за хората информация, всъщност печелите доверието на абонираните за бюлетина ви потребители. Затова е важно съдържанието да е полезно и информативно. Освен това редовното изпращане на подобни писма ви създава имидж на експерти във вашата област. Когато потребителите решават от кого да направят поръчка, обикновено избират хора, на които вярват и които смятат за експерти.





Публикувано на 03.12.2013
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация