Безплатна регистрация

Публикации

Офпейдж оптимизация – какво представлява и как се прави

Преди да преминем към това какво представлява офпейдж оптимизацията и как се прави, нека обобщим накратко какво е онпейдж оптимизация.

 

Онпейдж оптимизацията се отнася до всички елементи на вашата уеб страница, които можете да контролирате, така че страницата да излиза при търсене.

Това включва: вътрешни линкове с ясна навигация и естествена йерархия; URL адреси, които се приемат добре от търсачките и които са уместни спрямо съдържанието; бързо зареждащи се страници; редовно подаване на актуална XML карта на сайта; правилно тагване на изображенията и клиповете и т.н.

Онпейдж оптимизацията се смята за техническа работа, въпреки че няма нищо сложно в това да се научите сами да прилагате основните добри техники за оптимизация. Просто трябва да си създадете рутина или да си направите списък, така че да не забравяте какво трябва да свършите, за да излиза страницата по-напред при търсене.

Офпейдж оптимизацията изисква по-различни действия и умения в сравнение с описаните по-горе, но желаният резултат остава същият.

 
Офпейдж SEO

Тук не става въпрос за кода и дизайна на самия сайт, а за промоционалните методи, които можете да използвате, за да подобрите класирането му.

Например:


Линк билдинг

Google третира линковете от други сайтове към вашия като знак за доверие. По тази причина търсачката ще ви класира по-напред. Ето защо, колкото повече качествени линкове има към сайта ви, толкова по-добре.

И все пак не всички линкове са с една и съща тежест. Много по-добре е да имате един линк от авторитетен сайт, отколкото много от сайтове с нисък авторитет.

Част от стратегията за офпейдж оптимизация трябва да е свързана с това да се стремите да получавате линкове от авторитетни сайтове.

Внимавайте обаче, защото изкуственият линк билдинг, при който се купуват и продават линкове, и използването на автоматични програми за създаване на линкове към вашия сайт, се смятат за "black hat" оптимизация и от Google ще ви наложат наказание.

Ключът към изграждане на качествени линкове към сайта ви се състои в писането на качествено съдържание, към което хората ще пожелаят да сложат линк.

Ако имате нов сайт, който не излиза напред при търсене, социалните медии са един от най-добрите начини за популяризиране на съдържанието.


Социални медии

Трябва да сте активни в Twitter, Facebook и т.н. Разберете кои социални мрежи предпочита таргетираната аудитория и започнете да ги използвате за комуникация с нея.

Никога не забравяйте, че комуникацията е двустранна и че ангажираността на потребителите стои на първо място.

Качественото съдържание, написано по достъпен начин и отличаващо се с приятелски тон, ще накара хората да го споделят в социалните мрежи и ще гарантира по-стабилно присъствие в интернет пространството.


Google+

Сайтът ви задължително трябва да има страница в Google+, където непременно да споделяте съдържанието.

Много вероятно е Google да използва собствения си социален канал като критерий за по-добро класиране на съдържанието в случаите, когато то е споделено там и е получило даден брой +1.

Ако отделите време за разширяване на потребителския си кръг в Google+, ще увеличите вероятността хората да ви дадат +1 и по този начин ще затвърдите този фактор за класиране.


SEO за локално търсене

Оптимизацията за локално търсене е станала доста популярна през последните няколко години, особено като се имат предвид броят на хората, използващи смартфони, и по-добрите възможности за интернет връзка, когато човек е навън.

Въпреки че има много сходства с органичната оптимизация, оптимизацията за локално търсене е доста по-различна. Тя е фокусирана върху това на потребителя да му излизат уместни резултати, съобразени с настоящото му местоположение.

За да увеличите шансовете сайтът ви да излиза при локално търсене, задължително регистрирайте фирмата си в Google Places, попълвайки цялата необходима информация. След това сложете линк към Google+ Local page.

По последни данни на Google, едно от три търсения през мобилен телефон в САЩ е локално, а 87% от хората използват телефона си, когато са в движение. Освен това, според Google, 95% от мобилните потребители проверяват локална информация през телефона си, като основната цел е да се обадят на дадена фирма или да посетят офиса й.

Тенденцията е локалните резултати да доминират страницата с резултати в търсачката, следователно оптимизацията за локално търсене е изключително важна за вашия бизнес. Ето един пример, при който потребителят търси "best steak restaurant". Оказва се, че топ резултатът се намира съвсем наблизо.

 





Публикувано на 14.07.2014
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация