Безплатна регистрация

Публикации

Постигнете най-добри резултати при обмяната на банери – първа част

Целта на тази статия е да даде отговори на собствениците на сайтове, които желаят да използват рекламните мрежи за обмяна на банери за постигане на максимална ефективност при изпълнение на специфични задачи.

 

Обмяната на банери се извършва главно поради три основни причини:

* За реклама на търговската марка
* За увеличаване на трафика към Вашия сайт
* За намиране на нова публика или клиенти за Вашия сайт

Нека да разгледаме тези цели последователно и да вадим как може да оптимизирате своите рекламни кампании.

Кампания за реклама на търговската марка

Това е най-лесният случай. Всичко, което трябва да направите, е да изберете подходяща рекламна мрежа, да сложите кода, да изпратите банера, който показва Вашето лого и да забравите за това. Вашето лого ще си бъде там и нищо друго освен направените уникалните импресии няма значение: разбира се колкото повече са импресиите, толкова по-добре.

Най-добрата мрежа за Вашата следваща кампания за реклама на търговската марка е тази, която има достатъчно добър обхват, а също така разумни съотношения за обмяна. Също така изключително важно е мрежата да има стриктни стандарти за участващите сайтове, включително и относно позиционирането на банера. Поставянето на банера в невидимата без скролиране част от страницата няма да има сериозен ефект. Така че ако рекламната мрежа разрешава подобно позициониране, погледнете за възможност да изключите определени сайтове (или група от сайтове) от кампанията.

При този вид кампания няма нужда да се безпокоите за честата промяна на банера. Банерите, целящи реклама на търговската марка, не се нуждаят от обновяване, а по-скоро обратното – тяхната цел е да продължават да се набиват в съзнанието на посетителите. Ако все пак имате желание да променяте от време навреме банера, уверете се, че  новият му дизайн е колкото може по-узнаваем. Придържайте се към предварително определения стандарт на композицията на банера, шрифтовете, цветовите схеми, размера на логото и т.н.

Кампания, целяща генерирането на допълнителен трафик

Първото и най-важното нещо е да решите дали допълнителният трафик е точно това, от което имате нужда. Постоянните посетители се различават значително от случайния трафик, за който говорим тук. Но ако просто търсите няколко допълнителни кликвания тук и там, това също може много лесно да се постигне. Тук се нуждаете от кликове и от оптимална цена. Останалото просто не е от значение.

Запомнете, че в интернет все още има много хора, които кликват на различни места просто от любопитство или от невежество. Ако се нуждаете от сериозно увеличаване на трафика – това трябва да е вашата таргет-група.

В този случай не е необходимо да рекламирате в сайтове, които се посещават главно от уеб програмисти или дизайнери. Таргет-групата Ви трябва да са хората, които охотно кликват върху непознати ресурси, и затова трябва да направите банера си привлекателен именно за тях. Друга идея е да направите своя банер да изглежда все едно е част от сайта, вместо като рекламно послание.

Също така много важна опция за този тип кампания е възможността да получавате статистика на банера за отделните сайтове. Това ще Ви помогне бързо да елиминирате сайтовете, които не Ви вършат работа, и да избегнете пропиляването на допълнителни импресии за тях.

Вижте: Постигнете най-добри резултати при обмяната на банери – втора част





Публикувано на 14.06.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация