Безплатна регистрация

Публикации

Блогове срещу статии

Целта на блоговете е да предадеш съобщението, изразявайки своето лично отношение. Статиите имат информативен и точен характер и детайлите са от значение. От гледна точка на търсачките и двете са важни източници на информация. Но какви са предимствата и недостатъците им.

 

Нека първо да разгледаме предимствата на всяко едно от тях.

Блогове:

Своевременност, лично отношение, собствена гледна точка, възможност да се обновява често


Статии:

Информативна, авторотетна, детайлна, маркетингови цели

От гледна точка на бързината, блоговете вземат предимство пред статиите.



Обхват:

Освен ако блогът не е с много висок ранг, статиите имат по-голям обхват, което увеличава шансовете статията да се види от повече хора. Има много сайтове в интернет, където можете да публикувате статиите си.

От гледна точка на търговията, трябва да кажем, че статиите могат да подпомогнат продажбите на стоки и услуги. При писане на статии вместо на блогове се приема, че писането на статии отнема повече усилие и информацията, която се излага е по-стойностна.

Хората знаят, че блогът има личен оттенък, тъй като авторът може да се опитва да навреди на определена компания, да прави реклама и от всичко това да извлича лични или професионални ползи.

Опитът показва, че никой не е направил покупка на продукт, който е рекламиран в блог, но вместо това се наблюдава съществено покачване продажбите, което е директно свързано с публикуването на определена статия.

 

 

Какво ви говори това?

Ако имате продукт или услуга, които бихте искали да предложите, използвайте статиите. Ако искате да споделите своите радостни преживявания или проблеми, създайте си блог. Докато и статиите, и блоговете имат висок ранг в търсачките, основната им цел е да достигнат до читателя, а не да заблуждават търсачките.





Публикувано на 09.11.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация