Безплатна регистрация

Публикации

Какво е уеб хостинг?

Ако вече сте закупили домейн име и сте направили своя сайт, остава Ви само да публикувате страниците си онлайн. Имате нужда от уеб хостинг.

 

Възприемайте хостването като подобно на това да имате книга и  да искате да я сложите на рафт, но за тази цел е необходимо да платите за пространството, което книгата заема, за да може тя да достигне и до другите. Хостването е мястото, за което вие трябва да платите, за да имате интернет сайт, така че другите да могат да виждат и използват вашите уебстраници.

Какъв вид хостинг трябва да имате предвид? Вие искате хостинг провайдър, който е винаги "на линия". Значението на винаги "на линия" е , че по всяко време името на вашия уеб сайт е изписано, читателят може да намери страниците ви. Хостинг провайдърът, който не осигурява 24-часов достъп на ден и всеки ден от годината, той не е подходящият хостинг провайдър.

Хостингът е свързан с използването на сървъри, които са допълнителни компютри, свързани към интернет мрежата, съдържащи милиони страници, които позволяват на хора от цял свят да имат достъп до тези страници. Сървърите на хостинга трябва да са бързи, да работят непрекъснато и  да са поддържани от други компютри, които да позволяват достъпа до тези страници. Постоянната интернет връзка позволява на всеки да пише на страницата ви, да види уебсайта ви, когато иска.

 Хостинг компаниите осигуряват и допълнителни услуги, като е-поща, специални цени, възможност да създадете страници по образец. Прочетете подробно условията от договора, за да разберете колко ще плащате на месец или година, сравнете тези цени с услугите, от които има нужда вашия уебсайт.





Публикувано на 15.11.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация