Безплатна регистрация

Публикации

Основните интернет маркетинг тенденции за 2011 г. – първа част.

Много често фирмите от малкия и среден бизнес се интересуват от най-резултатните начини за представянето им в интернет. При тях няма разточителните рекламни бюджети на големите компании и е важно какъв подход да използват, когато рекламират в уеб. Ето и последните тенденции в тази област:

 

1. Крещящата реклама, привличаща вниманието вече не е актуална.

 

Една от основните промени в света на маркетинга и рекламата е преместването на фокуса от създаващите шумотевица и привличащи послания, към подходи ориентирани в помощ на потребителите.

 

При блоговете например, вместо да се бълват статия след статия на различни теми, само и само за да се генерира съдържание, се публикуват по-малко и по-ценни материали на специфични и полезни теми.

 

Специализираните социални мрежи, стават все по-ценни, в сравнение общо тематичните. Оттук се очаква и пренасочване на рекламните бюджети и намаляване на банер рекламата в общите информационни сайтове, защото там имат все по-малък CTR и възвращаемост на вложените средства.

 

Рекламните формати се очаква не само да бъдат креативни, но и да приканват посетителите към действие и да му носят полезна информация.

 

2. Преминаване от таргетиране, към търсене на активни потенциални клиенти.

 

Статистиката никога не ни разкрива истинската картина за нашите потенциални клиенти. Много често ние описваме идеалния си клиент и правим предположения, кои сайтове би посетил той и какви действия би извършил. Този подход може и да е полезен за по-големи фирми и масови продукти, но за малки рекламодатели и нишови продукти, не винаги е резултатен. По-ефективно е да намерим потенциални клиенти активно търсещи подобни на нашата продукти или услуги. Това може да стане в с реклама в търсещите машини, SEO, реклама в тясно специализирани групи в социалните мрежи.

 

3. SEO се превръща все повече във вътрешнофирмена дейност.

 

Фирмите все повече зависят от позиционирането и съдържанието на техните сайтове. Когато SEO се възлага на външна фирма или консултант, много често в желанието си да постигне бързи резултати се получава прекаляване с непозволени практики и има вероятност фирмения сайт да бъде наказан и да отиде много назад в резултатите от търсенето.

 

Фирмите трябва да разберат че оптимизирането на техните сайтове не е само едно допълнение към представянето им в уеб, а все повече се превръща в основно умение на техните служители. Те трябва да разберат как работят търсачките, кои са основните фактори за класиране на челни позиции, кои фактори водят до наказания.

 

Процесът на SEO е тясно свързан и с писането на съдържание, а няма по-добри познавачи на конкретната материя от самите служители на фирмата.

 





Публикувано на 27.07.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация