Безплатна регистрация

Публикации

Как да привлечем повече потенциални клиенти?

Според едно от последните проучвания на IAB, разходите за привличане на потенциални клиенти в уеб са нарснали с 20% само за година. Тук ще ви представим някои моменти за подобряването и привличането на качествен трафик, който води до поръчки, запитвания и регистрации на Вашия сайт.

 

1. Проверявайте в реално време колкото се може повече от информацията за клиента.

 

Колкото по точни са данните, толкова е по-голяма вероятността да осъществите контакт с клиента и да направите сделка. При регистрация може да се проверява в реално време – валидност на имейл адрес, пощенски код. Може да се прозвъни и оставения телефон.

 

2. Разберете по какъв начин посетителят е стигнал до формата за запитване или до количката за пазаруване. Така ще видите по кой канал на привличане на клиенти, каква възвръщаемост на инвестицията имате.

 

3. Тествайте и оптимизирайте.

 

4. Направете разграничение между отделните потенциални клиенти и тяхната потенциална стойност за Вас. Класифицирайте ги по определени критерии – региони, пол, възраст, изразходвана сума за покупка, поведенчески модели.

 

5. Спазвайте уговорките. Ако сте обещали че ще се обадите на потенциалния клиент или че ще му изпратите оферта – направете го. В противен случай ще Ви излезе лошо име и това ще се отрази на фирмената Ви репутация.

 

6. Не прекалявайте с наградите. Бъдете сигурни че когато правите някоя кампания, например за привличане на абонати за онлан списание, наградата да бъде абонамент за списанието, а не например iPhone. Така ще знаете че посетителите се регистрират заради вашия продукт, а не само за да получат безплатен смартфон.

 

7. Не прекалявайте с данните, които искате при регистрация.

 

8. Оставете предварителните нагласи, не си формирайте мнение преди да е започнала кампанията Ви. Стартирайте онлайн рекламна кампания, съберете данни, обработете ги и чак тогава си направете изводи относно потенциалните клиенти дошли в резултат на кампанията.

 





Публикувано на 26.10.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация