Безплатна регистрация

Публикации

Защо качественото съдържание за уеб понякога не се котира?

Често се случва да напишем качествено според нас съдържание, но да не можем да привлечем трафик към съответната страница. Част от проблема че съдържанието може да е „добро” само според нас. Понякога обаче ние не даваме шанс на конкретната страница да успее и да привлече трафик, въпреки че текста е добре написан. Важно е какво правим и какво не правим за да се котира добре дадената страница.

 

Ето някои идеи по въпроса:


Не слушайте мака си!


Преди да промотирате качественото съдържание на Вашия сайт, уверете се дали то наистина е качествено. Ако сте виждали първоначалното отсяване на кандидатите на Мюзик айдъл, ще разберете за какво става въпрос. Много често те имат нереалистични очаквания за своите възможности и вероятно са изпълнявали песни само в тесен семеен кръг. Разбира се там не са получавали никаква критика. Не вярвайте на феновете си относно качественото съдържание, намерете критици и се вслушайте в съветите им.


Какво точно означава „качествено съдържание”?


- Качественото съдържание е достоверно и се базира на личен опит. Не засягайте дадена тема, ако не знаете за какво говорите.
- Качественото съдържание изисква усилия за написването му. Усилията, вложени в написване на текст или създаване на видео ще бъдат забелязани от Вашите посетители. С тези усилия Вие показвате уважение към тях.
- Качественото съдържание провокира към действие. Независимо дали става въпрос за SEO прийоми, готварски рецепти или съвети за ремонти на дома, ако накарате читателите да действат, това е добър материал. Дайте на хората полезна информация и ги провокирайте да я приложат.
- Качественото съдържане е споделяно. Създавайте съдържание, с което се гордеете и с радост искате да споделите. Не пишете само да отбиете номера и да приключите задачата.


Сами направете маркетинга на съдържанието.


Много често очакваме че като напишем нещо страхотно, хората сами ще го забележат и ще почнат да линкват към него. Това просто няма да се случи. Положете усилия за промотиране на съдържанието.
- Свържете се с хората, лично им кажете че сте написали страхотна статия или сте създали добро видео.
- Планирайте пускането на съдържанието както пускането на нов продукт. Изберете точния ден и час.
- Направете план за промотиране. Наблюдавайте какво се случва след като сте публикували съдържанието, публикувайте линкове в соцалните мрежи, направете коментари в сайтове с подобно съдържание и вземете линкове към вашата статия.
- Публикувайте съдържанието и на други сайтове. Въпреки опасността от дублиране на съдържание, понякога това е най-доброто решение, има качествени сайтове с таргетирана аудитория, която по достойнство ще оцени Вашето съдържание. Това ще ви донесе трафик и авторитет.


Когато четях тази статия в Seomoz.com останах с усещането за качетвено съдържание. Пълният текст на статията вижте тук.





Публикувано на 09.11.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация