Безплатна регистрация

Публикации

Защо не работи Вашата имейл маркетинг кампания?

Един от основните инструменти за привличането на трафик е имейл маркетинга. Много сайтове и блогове имат списъци с имейл адреси, на които периодично пускат свои бюлетини. При тези кампании често има редица пропуски, водещи до слаби резултати. Кои са най-честите грешки и как можем да ги поправим?

 

1. Купуване на имейл листи.

 

Купуването на имейл листи е лоша идея поради следните причини:

-   Вероятно ще влезете в черния списък на интернет доставчика си

-   Ще бъдете регистриран като спамър от тези, на които пращате писма

-   Ще влезете в черните списъци на доставчиците на имейл услуги

 

Какви са най-подходящите начини за набиране на мейли по естествен път?

 

-  Форма за регистрация с опция opt in. Лесно може да я създадете с различни инструменти, например AWeber и да я вържете с Facebook.

- Hello Bar – с тази функция може да промотирате не само нов продукт или услуга, но и да дадете връзка към регистрационна форма.

- Предоставяне на безплатен продукт или услуга. Дайте възможност на посетителите срещу безплатно изтегляне на приложение или електронна книга, да се регистрират за Вашите бюлетини.

- Регистрационна форма в края на статия или новина.

- Lightbox – това е pop up форма за регистрация, която може да увеличи регистрациите. Задължително е да има видим „Х” в горния десен ъгъл за лесно затваряне.

- Създаване на отделна целева страница с провокиращ текст. Важно е посетителят да научи какво получава когато се регистрира за бюлетините Ви.

 

2. Фокусиране върху количеството, а не върху качеството.

 

Не винаги големия списък с мейли е добро решение. Той се управлява трудно и включва голяма група от хора с различни интереси. Ако изчистите списъка си наполовина, може да се окаже че ще увеличите коефициента на кликване. Всичко е в ангажирането.

 

Ето как може да поддържате активни потребители:

- Периодично изпращайте кампании за потвърждение – дали записаните потребители, все още желаят да получават Вашите бюлетини.

- Предлагайте опции за честота на получаване.

- Сегментирайте списъците – географски или демографски по възраст, доход, професия.

3. Пропускане на задаване на предварителни очаквания.

 

Още с първия имейл, регистрирания потребител трябва да получи съобщение където ясно се посочва какво съдържание ще получава, колко често и в каква форма. Спазвайте предварително дадените обещания за вида и съдържането на бюлетините.

 

4. Гледане само коефициента на отваряне на писмата.

 

Много често отварянето на писмото не се отчита правилно. Важни са и останалите метрики – коефициент на кликване, коефициент на напускане, отписани потребители.

 

5. Писане на отегчително съдържание.

 

Стремете се да бъдете полезни за потребителите си. Покажете че ги уважавате.

 

И накрая, не е лесно да се направи добър имейл бюлетин, но с постоянство и ангажираност и следене на обратната връзка, ще постигнете добри резултати само за няколко месеца.





Публикувано на 12.12.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация