Безплатна регистрация

Публикации

Създаване на целева страница

Искате ли да знаете кои е един от най-добрите начини да пилеете парите си в уеб? Това е да рекламирате без да имате точно определена и добре направена целева страница, към която да води Вашата реклама. Независимо каква форма на реклама ще използвате – банер реклама, платени препратки, имейл маркетинг, винаги трябва да има множество целеви страници, към които да води рекламата. Те трябва да са оформени и написани в подходящ, провокиращ към действие от потребителите стил. Ако разгледаме нещата по-глобално всяка страница от Вашия сайт е целева, Вие не знаете откъде точно ще попадне посетителя на сайта Ви. Тук специално ще разгледаме страниците, към които трябва да се насочи рекламния трафик.

 

Ето някои основни елемента, които е добре да се спазят:

1. Уверете се че заглавието на страницата кореспондира с мястото, откъдето идва рекламата и с рекламния текст.
2. Трябва да има ясно послание за действие. Покажете ясно на посетителите какво се изисква от тях с ясни заглавия, текстове или бутони.
3. Не използвайте често местоимението„ние”, никои не се интересува от Вас, хората се интересуват как Вашите продукти и услуги ще им свършат работа и ще отговорят на техните нужди. Използвайте „Вие” и „Вашите”.
4. Пишете текстове, с които ясно да изразите посланието си. Не пишете текстове за да покажете колко сте умни.
5. Когато пишете текст – бъдете кратки при регистрационните форми и по-обстоятелствени, там където потенциалния клиент трябва да вземе решение за покупка.
6. Бъдете логични и последователни в изложението. Не разсейвате клиента с излишна информация.
7. Най-важната информация се поставя в началото на страницата или на параграфа.
8. Хората често прочитат началото и края на текста, преди да прочетат средата му. Изпипвайте текста точно на тези места.
9. Първия параграф трябва да е най-кратък – около 2-3 изречения. Останалите параграфи също да не са повече от 5-6 изречения.
10. Не искайте излишна информация от вашите посетители, особено при регистрация и в процеса на пазаруване в електронен магазин.

Тествайте различни варианти. Експериментирайте с различни целеви страници. Има голяма разлика ако сте привлекли 1000 посетителя на сайта си и те са попаднали на неподходяща страница. От тях само един-двама може да си купят нещо от Вас. Ако оптимизирате целевите страници може да увеличите това количество многократно.





Публикувано на 01.02.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация