Безплатна регистрация

Публикации

Как да съставим списък за e-mail маркетинг?

Качествената база данни е основата за провеждане на успешни имейл кампании. Още от самото начало при съставянето на списъците с имейли, трябва да се спазват определени принципи. Това ще ни позволи да постигнем висок процент на доставените писма и висок процент на отваряне на писмата. Ето някои насоки за процеса по съставяне и поддържане на качествена база данни с имейл адреси.

 

1. Организирайте системата по събиране на адреси.

Имейл адресите могат да идват от различни източници - форма за запитване, регистрация за бюлетини, регистрация за изтегляне на документ. Независимо от източника, всички имейли трябва да се събират в един списък.

2. Отбелязвайте източника на всеки един запис в базата данни.

По този начин ще може да проследите какъв резултат ви носи всеки един канал за събиране на имейл адреси. След известен период от време ще може да проследите и конкретните финансови резултати от всеки източник на мейли. Например, ако правите промоционална кампания за нов продукт, ще може да се проследи, откъде точно са дошли повечето продажби в резултат на кампанията.

3. Давайте бърза обратна връзка.

Когато някой посетител се регистрира на вашия сайт, се постарайте по-бързо да го включите в имейл листите на вашите кампании. По този начин ще може по-силно да ангажирате потенциалните си клиенти.

4. Дайте нещо в замяна при регистриране.

Това може да бъде безплатно изтегляне на PDF книга или друга интересна за посетителите Ви информация. Може да бъде безплатна мостра на предлагания от Вас продукт или безплатна консултация.

5. Не забравяйте да направите формата за регистрация видима в целия сайт.

Регистрационната форма трябва да е удобна за ползване. Посетителят трябва да знае точно какво ще получи ако се регистрира в сайта. На всяка стъпка давайте ясни указания.

6. Събирайте информация и от линковете за споделяне, например – „Сподели тази статия с приятел” По този начин ще знаете интересите и на изпращача и на получателя и ще може по-точно да ги таргетирате при Вашите имейл кампании.





Публикувано на 13.03.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация