Безплатна регистрация

Публикации

Как да изградим по-добра връзка с бизнеса чрез имейл контакт

За много от компаниите, които правят бизнес с други компании, имейлът е важен канал що се отнася до маркетинга, насочен към клиентите и потенциалните такива.

 

В много отношения компаниите имат възможност да използват имейл съобщения, за да изградят връзки, каквито фирмите, работещи с клиенти не могат.

 

Създаването на тази връзка не е лесно и въпреки възможностите, които предлага имейлът като канал, много от компаниите не успяват да се възползват от тях.

 

И така, как могат фирмите да изградят по-силна връзка с клиентите чрез имейл? Ето няколко съвета, които ще Ви бъдат от полза:

 

  1. Сегментиране

 

Сегментирането е важна част от успешния имейл маркетинг и това важи особено при изграждането на бизнес отношения с друга фирма. Например, ако Вашата компания продава софтуер, би следвало да изпратите различен тип имейл до мениджъра, от този, който бихте изпратили на техническия експерт, отговарящ за изпълнението и поддръжката на Вашето софтуерно решение.

 

Персонализирайте

 

Имейл списъците на фирмени клиенти, които фирмите поддържат, обикновено са доста по-малки от тези с потребители, което Ви дава възможност да ги персонализирате.

 

Това може да стане по различни начини. Когато става дума за вече съществуващи клиенти, имейлите могат да бъдат персонализирани спрямо типа продукт или услуга, които клиентът е закупил, или да включват имена. За бъдещи клиенти често събираната информация (чрез регистрации и прочее) може да бъде използвана, за да прецените какви предложения да изпращате, така че те да бъдат от значение за получателите.

 

  1. Не просто продажби

 

В крайна сметка, повечето маркетинг инициативи имат за цел директно или индиректно да подобрят продажбите. Когато става дума за имейл маркетинг в контекста на бизнес отношенията Ви с друга фирма, не е необходимо да се опитвате да продавате постоянно. Имейлът може да бъде чудесен канал за предлагане на клиентски съпорт относно продукти и услуги, които вече са закупени или за безплатни съвети към потенциални клиенти.

 

  1. Демонстрирайте своите знания, умения и възможности

 

Решенията за покупка при бизнес отношения тип "фирма към фирма" често са по-комплексни, което означава, че съобщението, което искате да изпратите чрез имейл, трябва да бъде по-добре обмислено, ако желаете да постигнете търсения резултат. Не трябва да присъстват послания като "Купете един и получете 50% отстъпка при покупка на втори продукт" или "Безплатна доставка!". Ключът към изпращането на неустоимо предложение е да познавате своите клиенти и какви проблеми имат към момента. Също така е необходимо да познавате своите продукти и услуги, така че да можете да предложите онова, което ще  бъде от полза.

 

  1. Не оставяйте всичко на своя списък

 

Имейл маркетингът не се осланя само на Вашия списък с контакти. Ако искате да изградите по-здрави бизнес отношения с потребителите и потенциалните клиенти, трябва да отделите време, за да им изпратите директно съобщение. Въпреки всичките усилия, които много компании полагат  за създаването на имейл маркетинг кампании, понякога простото: "Здравейте, как са нещата при Вас?" би могло да има много по-добър успех при създаването на дълготрайни бизнес отношения. 





Публикувано на 24.09.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация