Безплатна регистрация

Публикации

Има ли зависимост между големите картинки и конверсиите?

Достатъчно големи ли са картинките на целевата ви страница или страницата на вашия продукт, за да постигнат възможно най-много конверсии?

 

По въпроса има немалко направени тестове, включително за B2B, електронна търговия и медийни сайтове.

И тук не говорим за предоставяне на картинки, които при клик да се уголемяват. Става въпрос за наистина големи водещи снимки на вашия сайт.

Предлагаме ви и три примера, които да ви вдъхновят.

1. Голяма продуктова картинка

Skinner Auctions, магазин за антики, проведоха експеримент като увеличиха картинките в своя онлайн каталог с 28% - от 250 пиксела на 350 пиксела.

За съжаление, както сами може да видите, голямата картинка избутва много съдържание по-надолу на страницата, правейки го по-трудно за виждане от потребителите, тъй като те биват принуждавани да скролват.

Известно е, че едва 20% от потребителите при разглеждане на сайт са склонни да скролват.

Заслужавало ли си е риска?

 Абсолютно! По-големите снимки са подтикнали 63% повече от посетителите да започнат наддавания в аукциона. И още по-добре - 329% повече посетители са попълнили коректно всички полета, нужни за започване на аукцион.

Голямата снимка е допринесла за увеличаване на първоначалното вълнение у потребителите, както и при процеса им за наддаване.

2. Атаката на големия бутон

Екипът на Profeil Pimp, услуга за разкрасяване на профили в MySpace, тества над 45 различни версии на рекламната си страница.

Стартовата позиция е следната и, както виждате, още при нея бутонът е доста голям.Обаче печелившият дизайн има в пъти по-голям бутон, невиждано голям до момента.Разликите в резултатите също са големи. Печелившата версия има над 135% по-висока кликаемост, а освен това от услугата са спечелили с 51% повече от големия бутон.

Можете ли да направите и вашите бутони големи? Лесно е, а и си заслужава тестването.

3. Тестване на голяма фонова картинка

Този тест показва, че големите снимки могат да работят еднакво добре както за B2B, така и за потребителските пазари.

Екипът на Dell си е поставил за цел да генерира повече лийдс. Тяхната начална страница не е толкова лоша. Спазени са всички добри практики, включително и липсата на объркваща навигация, наличие на булети, лесна за попълване форма и липса на скрол.


За теста си те опитват с огромна картинка за фон. Вместо да използват една картинка като част от елементите на сайта, те използват картинка като фон на сайта, а останалите елементи се подреждат върху нея.

По този начин "бялото пространство" става всъщност снимка.

Този похват се използва и от други сайтове за електронна търговия в Европа. А дали работи?


Големият фон допринася за намаляване на бързите затваряния на страницата с 27%, а също и за увеличаване на генерираните лийдс с 36%.

Dell били толкова впечатлени от резултата, че поискали от екипа си да разработи същата схема и за останалите B2B продукти на компанията. При всички резултатът бил положителен.

Внимание: Не може да се гарантира, че големите фонови картинки винаги ще доведат до увеличаване на конверсиите. Никой не може да ви гарантира това. Вашият бранд, страницата ви и вашите посетители са уникални, така че такава догадка не може да бъде направена.

В много тестове сме виждали да се използва неподходяща картинка. Това може да намали конверсиите, често драматично. Ако вашите снимки не са благоприятни за аудиторията ви, правейки ги по-големи няма да доведат нещата до по-добра позиция.

Нашият съвет е да тествате. Винаги започвайте с няколко теста, така че да имате заключителни резултати след 21 дни, преди да се решите на смяна на дизайна.

Снимките към статията са взети от WhichTestWon.

Публикувано на 26.03.2013