Безплатна регистрация

Публикации

20 автоматизирани имейла, които клиентите ви няма да изтрият

Няма гаранция, че всички имейли, които изпращате, ще бъдат отворени, но се наблюдава сериозно увеличение в отварянето и честотата на кликване на имейлите, изпращани по повод определени събития.

 

Трябва да проверите каква доза творчество ще ви е от полза, тъй като това е строго индивидуално за всеки бизнес. И все пак следният списък, който са съставили от Responsys за Interact 2013, може да послужи като отлична отправна точка, когато правите преценката за собствените си програми за изпращане на автоматизирани имейли.

Добавени са и примери от блога на Econsultancy.


1. Имейл за добре дошли

Ето един отличен пример от сайта на Дороти Пъркинс. Имейлът ви информира за намаление в размер на 10% при първа покупка и ви подканва да добавите имейл адреса към своите контакти.

 




2. Внимание към клиента

От Evans Cycles, които предлагат стоки за велосипедистите, обръщат специално внимание на клиентите. Това е имейл, изпратен след извършена покупка, който включва подробности за организираните събития RideIt! Целта е потребителят да започне да използва повече от услугите на Evans Cycles и така да се превърне в истински член на тяхната общност.

 




3. Продажба на допълнителни или по-скъпи продукти

Ето един отличен пример от Office. Той включва допълнителни продукти, към които клиентът може да прояви интерес.

 




4. "Изпращане на сигнал" към потребителя

Навярно този "сигнал" може да е за почти всичко, но в конкретния случай от Made.com информират потребителя за отварянето на нов шоурум – нещо, за което той едва ли знае. Този имейл не е напълно автоматизиран, но пазарната сегментация постигна целта си, тъй като потребителят научава за новия магазин наблизо, което е страхотно.

Този тип автоматизирани имейли могат да включват подробности за обновяване на продукт, например нова версия на софтуер, или пък информация кога могат да направят резервация за даден полет.

 




5. Напомняне за промоция

Оставащото време изтича! От Shutterfly ни напомнят, че остават само два дни за безплатно вадене на снимки.

 




6. Уголемени съобщения за транзакция

Задължително трябва да има разписка, но това не пречи да добавите малко цвят. Amazon включват възможността потребителят да види списъците с препоръчани и желани продукти, профила си и т.н.

 




7. Резюмета за продукти

Това е един от най-мощните инструменти, с помощта на които можете да напълните сайта си с резюмета за продукти. Дайте стимул на клиентите да напишат резюме и им изпратете имейл. Този пример отново е от Evans Cycles.

 




8. Проучвания за мнението на потребителите

Последен пример от Evans, който представя друга доста успешна практика. Направете проучване за мнението на потребителя и отново го подтикнете да напише резюме.

 




9. Списък с желани продукти

От Tesco предлагат находчив списък с желани продукти. Данните от клубната карта на клиента позволяват на Tesco специално да подбере продуктите, които ще добави в кошницата, и да напише на потребителя "нещата, които редовно купувате по Интернет, ви чакат". Имейлът дори включва специално предложение. Това е страхотно, нали?

 




10. Изоставена количка за пазаруване

Навярно най-добрата програма за имейли, с която ще уцелите в десетката и ще увеличите конверсията. Ето един прекрасен пример от Boots. Вижте също и съветите на Rhian Simm по темата.

 




11. Разглеждане

Ето още един пример от Rhian: този имейл, който са изпратили от Quidco, показва как да повдигнете темата за разглеждане на продуктите, но не и за пазаруване. В такива случаи вършат работа изрази като "Нищо не ви харесва?" и "Само разглеждате?".

 




12. Социални медии

Комбинацията между социални мрежи и имейли е добра идея, стига да я осъществите както трябва. Пробвайте да събирате имейл адреси чрез страницата си във Facebook, също като BBC Shop. Ако е възможно, събирайте имейлите на потребители, които са участвали в състезания, организирани от Facebook старницата ви.

 




13. Имейл след направена поръчка

ASOS изпращат страхотни имейли след направена поръчка. Следващият пример показва загрижеността им за клиента – включена е информация за доставка, връщане, проследяване на поръчката, отговор на имейла.

 




14. Автоматизиран бюлетин

Това е Daily Pulse на Econsultancy. Обърнете внимание на секцията, която ви позволява да изберете темите, по които да получавате информация – така ще сте в течение на нещата, които наистина ви интересуват. Всяка сутрин автоматично се добавя информация за постове в блогове, известия и събития.

 

 




15. Рождени дни

От Lancome честитят рождения ден на потребителя, а в допълнение има и подарък с всяка покупка над $49.

 


 

16. Годишнина

Ето известие от Tumblr, което ни информира, че сме потребител от 1 година. Няма друг призив към действие освен "публикувайте това!", с което ни приканват да добавим съдържание към блога си или да споделим новината с приятели.

 




17. Програми за лоялност с награди

С всекидневните награди ще прекалите, особено като се има предвид, че този имейл от Zynga предлага вируални стоки. Наградите обаче със сигурност са важни – можете да ги раздавате за лоялност или пък обратното (по-скоро като нещо, от което ще спечелите по-късно). И в двата случая потребителят няма да остане разочарован.

 




18. Повторно привличане на потребители

Ето един простичък пример от ebuyer.com, който включва изрази като "липсвате ни" и "направили сме подобрения по сайта". Колко трогателно!

 




19. Повторно получаване на разрешение

Тази точка е подобна на предишната, но акцентът пада върху "още ли искате да получавате имейли от нас". Вероятно, ако се замислите малко повече, това е пример за "Параграф 22", но най-добре би било все пак да пробвате, като внимателно опипате почвата. Разгледайте поста на mailchimp, който дава съвети как успешно да поискате разрешение за изпращане на имейли.


20. Върнете си посетителите

Само как се опитват да ни подкупят! Ето доста примери от slideshare:

 





Публикувано на 16.07.2013
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация