Безплатна регистрация

Публикации

Ефективността на интернет сайта – как да достигнем съвършенство?

Как да постигнем максимални резултати от уеб ресурса? Този въпрос с всеки ден става все по-актуален. Наистина уникалните възможности, които световната мрежа предоставя на бизнеса, я направиха арена на сериозна конкурентна борба. Количеството на търговските сайтове расте като лавина и всеки нов сайт като „снежинка“ се губи сред хилядите подобни. На този етап знанието на това как да се отличи ресурса и да се привлекат към него посетители, готови да купуват предлаганите продукти, придобива особено значение. Така възникна новата наука – интернет маркетинг.

 

Чертите на перспективния сайт

Виртуалният свят, разкривайки извънредно широки перспективи от гледна точка на извличането на изгода, с всеки ден предявява все по-строги изисквания към своите „жители“ - сайтовете. Ситуацията тук е двойствена. От една страна в стремежа за осигуряване на максимум удобства на своите потребители интернет еволюира от див стихиен пазар към цивилизована икономика. От друга – самите потребители стават все по-изкушени и осведомени в своя избор.

За да бъде един сайт популярен и да носи печалба в наше време не е достатъчно просто да се размести на страниците му изгодно предложение. Епохата на дивия пазар и наивните купувачи отмина, примитивните сайтове, подобни на хижи на туземци, днес се заменят от пълноценни ресурси - „комфортни хотели“, където посетителят остава не по необходимост, а заради това, че там ще получи прекрасен отдих с всички удобства (стоки, услуги, информация) плюс естетическа наслада. Такъв сайт има ясно определена цел, насочен е към конкретна аудитория, притежава привлекателен дизайн и удобна навигация, той предугажда мислите и предпочитанията на посетителя, дава му това, което той търси, и ненатрапчиво води към своята цел – реализацията на предложението. В резултат и посетителят е доволен от „интересната, полезна и изгодна екскурзия“ и собственикът на сайта е на печалба.

Знанието е сила


Създаването на подобни сайтове и управлението им е сериозна и отговорна работа, която изисква дълбоки изследвания и дълбоки анализи, в основата на които лежи разбирането на дълбинните принципи на съществуването на интернет средата и използването на инструментариума на маркетинга. В резултат днес наблюдаваме процес на формиране на нова дисциплина – интернет маркетинг, който именно отговаря на въпроса за това, как да се получи максимална изгода от уеб ресурса. Интернет маркетингът вече е натрупал достатъчно солиден багаж от специфични и понякога уникални знания, които позволяват сайтът да се направи действително ефективен. Затова на съвременния етап на стремително развитие на интернет на национално и световно равнище изисква знанието поне на основите на интернет маркетинга от тези, които желаят да създадат високопосещаем, конкурентоспособен и най-главното - приходен сайт.





Публикувано на 14.06.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация