Безплатна регистрация

Публикации

Ползите от уеб конверсия - втора част

Факторите, които влияят неблагоприятно на конверсията, могат да намалят приходите Ви. В настоящата статия са обсъдени няколко проблеми, отнасящи се до уеб конверсията. Кои са тези фактори и как могат те да се променят така, че да заработят във Ваша полза?

 

Вижте:  Ползите от уеб конверсия - първа част


Компонент на недоверие



Бихте ли пазарували от  сайт, който не Ви вдъхва  доверие? Липсата на доверие поражда съмнение у Вашите клиенти. Поради тази причина трябва да премахнете всеки елемент  на съмнение, който се поражда в клиентите, като направите така, че сайтът Ви да спечели доверието на посетителите. Надеждният сайт прави всякакви отзиви по-убедителни.


Авторитет - '' Все пак той е специалистът''


Големите компании използват авторитетно лице, което да засилва доверието. Клиентите търсят съвет и знания от авторитетни фигури и са по-склонни да предприемат покупки, след като са се посъветвали със ''специалист''. Хората следват сляпо съветите на авторитетните фигури, доверявайки се на техния опит и  внушителния им вид. За да подобрите конверсията на уебсайта си, съчетайте  принципите на авторитетност  с потребителските мнения. Помислете за сливане на двете понятия, така че да имате експертни коментари на сайта си като алтернатива на  потребителските мнения.


Социално възнаграждение- ''Награда за високи постижения 2011''



''Вашият сайт безопасен ли е? Може ли  да си получа парите обратно, ако не съм доволен?'' Това са само някои от възраженията на потребителите на сайта.

Изграждането на доверие и гарантираната сигурност са важни за  посетителите на сайта. Често срещаните търговски емблеми и лога  също засилват доверието. Неприкосновеността на личните данни  трябва да се гарантира в условията на Вашия сайт. Прозрачните взаимоотношения с клиентите и корекността са ключът към доверието и продажбите.


Бъгове и грешки - '' Необходими са 20 секунди, докато зареди страницата и накрая се появява  404 error''


Бихте ли дали пари за сайт, на който не се доверявате? Бъговете и грешките вредят на доверието на Вашия сайт и на желаниято за покупка на потребителя. Опитайте се  да избегнете грешките, независимо дали те са граматични, синтактични или стилистични.

Грешките намаляват качеството на Вашия продукт или услуга и въздействт отрицателно на всяка една потенциална продажба. Подобряване на стила на писане, прави сайта Ви по-привлекателен и увеличава вероятността за взаимодействие с потребителите.

Бавната скорост е още една грешка, която пречи на надеждността и намалява намерението на посетителите да купуват. Избягвайте удължаването на времето за зареждане на страницата, тъй като тя пряко пречи на конверсията.
     
Следният  пример илюстрира проведен експеримент, който цели   да се разбере какво е влиянието на зареждане на страницата за конверсията. Чрез теста се съхраняват всички  променливи и постоянни величини. Синята линия представлява оригиналната страница, а оранжевата - промяната. Тук промяната е направена със забавяне от  20 секунди.

Ползите от уеб конверсия - втора част

Разликата е подобрена, като се намали времето за зареждане до 8 секунди, а  след това се уеднакви с това на  оригиналната страница и в крайна сметка е по-бързо от оригинала. В страницата на времето за зареждане след подобрението ще можете пряко да  видите увеличението на конверсията във времето.


Слаба ползваемост



Колко време отделяте, за да посетите сайт, в който не можете да намерите това, което търсите? Повечето от посетителите са нетърпеливи, ако не успеят да намерят търсената от тях информация и бързо се отказват, насочвайки се към друг сайт.


Когнитивно натоварване – ''Къде да го намеря?''



Когнитивно натоварване преставлява размера на необходимите усилия, които полага  потребителят в процеса на  намиране на  съответната информация в сайта Ви. Така че, ако  навигацията на сайта не е лесна и интуитивна, тогава когнитивното натоварване ще е по-високо. Намалете  когнитивното натоварване на Вашите потребители и  направете Вашия сайт лесен за разбиране.

Повечето видове навигация се провалят, защото стилът на дизайна им е в  рекламен формат, при който се наблюдава  тенденция  за по-високо ниво на когнитивното натоварване. Потребителите са склонни да избегнат всичко, което прилича на реклама, така че подобен дизайн може да има неблагоприятен ефект.

Тежкото  когнитивно натоварване кара  потребителите да се откажат от посещенията в сайта Ви. Можете да решите този проблем , като въведете празно място в сайта Ви.

Според Kinshuk and Lin правилното използване на празно пространство между параграфите и полетата увеличава усвояването и разбирането на предложената информацията с почти 20%. Разстоянието намалява когнитивното натоварване и помага при повишаване на  ползваемостта.

Напътствайте потребителите си  и  им помогнете да стигнат лесно до целта си с минимален брой  кликове. Добрата  навигация следва надеждния дизайн. Посещавайки сайта Ви, посетителите запомнят Вашето лого, което увеличава тяхното доверие и сигурност.


Парализа при избор- "Претоварване с  информация"


Човешкото око е устроено нелинейно  и лесно се разсейва от анимацията. Анимираните реклами или видео съдържанията  са  отлични  за привличане на вниманието. Въпреки това, прекалената им  употреба води до вътрешна борба, която може  да възпрепятства вземането на решения.

Емпирични доказателства сочат, че "парализата при избор" е явление, което обърква процеса на подбор на продуктите.

Купувачите са привлечени от 24 разновидности на сладко, разположени върху един щанд.  3% от тях купуват което и да е сладко, независимо от какво е и как изглежда. 30% от купувачите, които са се спрели пред щанд, върху който са изложени само на 6 вида сладко, го  купуват.

Същият принцип може да се приложи и в сайтовете. Осигурете най-добрите и подходящи възможности за Вашите клиенти, за да избегнете тази ''парализа''.


Обобщение


За някои "оптимизацията на конверсията" (CRO) е изкуство, но това е много повече дори от наука. Убеждаването, достоверността и ползваемостта са сред най-честите фактори, които влияят върху конверсията.
Всеки бизнес трябва да има програма за CRO. Без нея няма да може да се достигне до най-доброто от трафика на търсене.





Публикувано на 15.06.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация