Безплатна регистрация

Публикации

Основните интернет маркетинг тенденции за 2011 г. – втора част.

4. Безплатните предложения се утвърждават като един от най-популярните и резултатни начини за представяне на нов продукт или услуга. Все повече безплатни версии се предлагат за да се привлекат първите клиенти, с надеждата че те от своя страна ще доведат други клиенти или ще преминат към платени услуги. Това е лесен начин да се започне веднага диалог с потенциалните клиенти и да се вземе обратна връзка от пазара.

 

5. Нарастване на влиянието на отделните личности за посланици на търговската марка.

 

С навлизането на социалните мрежи, все повече личности придобиват влияние и са уважавани като авторитети в дадени общности. Хората им се доверяват и затова е важно какво е тяхното мнение по отношение на конкретна марка. Бизнесът трябва да се опитва да спечели тези хора на своя страна и доверието в тях ще се прехвърли към доверие към дадена марка.

 

Тези хора са важни и в кризисна ситуация, ако се наложи бързо да се упражни кризисен PR, те много бързо могат да полияят с мнението си на големи групи от хора.

 

6. Преминаване от кампанииност към непрекъснато присъствие.

 

Силата на периодичните рекламни кампании все повече затихва. В момента се набляга повече на изграждане на дълготрайни отношения на потребителите на дадена марка и постепенното разширяване на тази общност. Това е непрекъснат процес, който протича ежедневно.





Публикувано на 24.08.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация