Безплатна регистрация

Публикации

60 начина за повече продажби онлайн – втора част

11. На страницата с контакти, качете снимки на търговския екип. Хората съвсем естествено се вглеждат в лицата на другите. Ако потенциалния клиент Ви вижда, по-лесно ще Ви се довери. От значение са и начинът, по който се снима лицето, накъде е насочен погледа и каква емоция изразява.

 

12. Опростете езика, които използвате в сайта, така ще ви разберат по-лесно. Отбележете че опростеното писане, не означава глупаво писане.
13. Дори и да пишете емоционално, не забравяйте да включвате и логиката. Дайте на посетителите на сйта факти и графики. Така те ще могат да оправдаят пред себе си решението за покупка. Например при покупката на обувки, която по принцип е емоционална покупка, може да изтъкнете факти като: качествена изработка, уникална кожа приготвена по специална технология, удължена гаранция.
14. Добавете бонус към покупката. Подберете бонуса, така че да е уникален и полезен за клиента. Само заради този стъпка клиентът може да разкаже за Вас на свои приятели и така да се постигне вирусен ефект.
15. Към подходящите хора ли отправяте посланието си? Направете списък от хора, които наистина искат това, което им предлагате и които едновременно искат и са в състояние на купят Вашите продукти.
16. Вслушвайте се във въпросите, които получавате. Какво още не е ясно за посетителите? Какво ги притеснява в офертата Ви?
17. Най-важните послания при продажбите трябва да са „над чертата”. Това означава че трябва да са във видимата част на екрана, без да се налага да се сролира. Обикновено това са грабващо заглавие, интересен започващ параграф и добра снимка на продукта. Според различни проучвания, най-важното послание трябва да бъде в горната лява част на страницата.
18. Каква гаранция предлагате? Купувачът чувства ли се достатъчно уверен че ще покриете евентуален риск когато пазарува от Вас?
19. Какво изпитва потребителят когато ползва продуктът или услугата Ви? Може ли да направите илюстрация на преживяването със завладяващо видео или уникален пример?
20. Обърнете внимание на стандартите при навигацията в сайта. Линковете в текстовете трябва да са подчертани. Навигацията трябва да се подразбира само с един поглед.

 

Това е продължение на първата статия за увеличаване на онлайн продажбите, чаквайте още материали от същата поредица.





Публикувано на 01.02.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация